Benicarló acollirà la Fira Intercomarcal d’Oferta Formativa el 28 d’abril

A banda del Baix Maestrat, també hi participaran instituts del Montsià

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada per representants dels centres educatius amb oferta de Formació Professional, ha presentat els detalls de la XVII Fira Intercomarcal d’Oferta Formativa que enguany se celebrarà a Benicarló el proper 28 d’abril a la plaça de la Constitució.

Una Fira que va adreçada a un ampli ventall de públic, no només a l’alumnat de 4t d’ESO, sinó també a persones amb estudis universitaris que busquen altres opcions amb una major ocupabilitat o a persones grans que volen reconduir la seua vida professional.

Xaro Miralles ha destacat la «gran diversitat d’estudis que ofereixen els centres del territori» i ha recordat que «la Formació Professional representa ara mateix una de les opcions formatives amb major ocupabilitat». L’alcaldessa ha fet referència a la recent constitució, a Benicarló, del Consell Territorial de Formació Professional Ports-Maestrat com a mostra de «l’aposta de les institucions pels cicles d’FP i per connectar-los amb les necessitats empresarials de cada territori».

En aquest sentit, l’alcaldessa ha subratllat la importància de «treballar colze a colze amb el món empresarial per conéixer les seues demandes i així poder adaptar els estudis a les seues necessitats» i ha posat com a exemple l’alumnat cada vegada més nombrós que, ja abans d’acabar el cicle, estudia i treballa simultàniament per l’elevada demanda en determinats sectors».

En la Fira Formativa hi participaran 15 instituts de les comarques del Baix Maestrat i Montsià, concretament dels municipis de Benicarló, Vinaròs, Alcalà de Xivert, Sant Mateu, Alcanar, la Sénia, Ulldecona, la Ràpita i Amposta.

L’oferta que acumulen tots aquests centres va des dels estudis agraris, administració i gestió, màrqueting i comerç, electricitat i electrònica, energia i aigua, hoteleria i turisme, informàtica i comunicacions, instal·lacions i manteniment, transport i manteniment de vehicles, sanitat, serveis socioculturals, seguretat i medi ambient, maritimopesquera, imatge personal, arts i artesanies, ensenyaments esportius o química, entre d’altres, a banda del Batxillerat Artístic.

Directe