Forcall ret homenatge a José Peñarroya i al centenari de la revista “Pulgarcito”

Un dels dibuixants més coneguts és forcallà

En una sala plena de gom a gom s’ha presentat l’exposició que commemora el centenari de la revista “Pulgarcito” al saló d’actes de Forcall. Aquesta mostra, organitzada per la Colònia Forcallano-Catalana, també recorda la figura d’un dels artistes més influents d’aquesta publicació: José Peñarroya, nascut al poble.

Aquesta revista ha sigut la casa d’alguns dels personatges més reconeixibles de les vinyetes espanyoles com Zipi Zape o Mortadelo i Filemón en els quasi 70 anys que es va publicar. Dins d’aquesta publicació, José Peñarroya va ser un dels dibuixants més destacats i fundador, junt amb altres, del que es coneix com l’escola Bruguera, reconeixible per la seua força i la vida que donava a les escenes.

En els molts anys que el dibuixant forcallà va estar treballant en la revista “Pulgarcito” va desenvolupar diversos personatges, alguns sent molt coneguts.

Però Peñarroya no va passar tota la seua carrera a Pulgarcito. Juntament amb altres companys va fundar una nova revista, anomenada Tío Vivo, on va continuar dibuixant.

Amb la fi d’aquesta aventura José Peñarroya, Vázquez i els altres van tornar a “Pulgarcito”, on estava donant les seues primeres passes un jove Francisco Ibáñez.

Cent anys després, el llegat que José Peñarroya i tants altres van crear amb la revista, es deixa notar en noves publicacions i en la forma de comptar històries que es porta a terme a Espanya. Aquest ha sigut el primer homenatge que se li ha realitzat a la figura de Peñarroya, i ha sigut a Forcall, on va nàixer.

Mercé Peñarroya és filla de José Peñarroya

Aquest projecte ha sigut impulsat per la Colònia Forcallano-Catalana i ha comptat amb el suport de la conselleria de participació i transparència

L’exposició es troba al saló d’actes de l’Ajuntament de Forcall i es podrà visitar durant els propers mesos.

Directe