Sant Jordi treballa per tal de recuperar la tradició de les danses al poble

Pròximament començaran ja els assajos per als xiquets

L’Ajuntament de Sant Jordi està treballant per a impulsar la recuperació de les tradicions vinculades a la dansa i la música al poble. Amb aqueix objectiu, els edils Marisa Ramírez i Joan Collado, han mantingut aquest divendres una reunió amb bastants veïns del poble interessats a participar en aquesta mena d’activitats i que puguen portar-la avance.

Des de l’Ajuntament els han traslladat que estan molt interessats a ajudar-los a recuperar la dansa i els balls típics de Sant Jordi. Moltes persones del poble han mostrat molt d’interés a treballar per a mantindre aquestes tradicions i, amb aquest objectiu, pròximament començaran els assajos per als xiquets, perquè hi ha molts interessats ja, i més tard està previst iniciar els assajos per als adults. Marisa Ramírez ha destacat que “una de les assistents s’ha oferit per a donar les classes i coordinar aquests assajos i ensenyar als xiquets tots aquests balls”.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha explicat després de la reunió mantinguda pels seus edils d’Educació i Cultura, que “després de diversos intents des de l’Ajuntament de Sant Jordi perquè no es perden la dansa, el ballet i la jota, que són els tres balls, ja hem fet algunes extraescolars per a mantindre aquesta activitat al poble. Ara ens hem reunit perquè tots aquells interessats en activitats de ball, i de música, perquè també fan falta músics, conformen un grup de treball al poble i amb el qual estem disposats a col·laborar, com fem amb altres col·lectius”.

L’alcalde de Sant Jordi, que ja ha avançat que està disposat a integrar l’equip de músics, ja que toca el saxo, i els edils del seu equip de Govern han traslladat a les persones interessades a mantindre vives aquestes tradicions que els ajudaran amb subvencions i aquelles altres fórmules que puguen ser necessàries perquè des d’aquesta agrupació es puguen fer classes als més xicotets, ja siga com a extraescolar fixa o com consideren més oportú. “Des de l’Ajuntament farem costat a les persones que decidisquen fer el pas per a mantindre aquestes tradicions al poble”, ha explicat Iván Sánchez Cifre.

Directe