Diputació envia a Ucraïna un camió amb aliments, material sanitari i roba

El vehicle aportarà l'ajuda humanitària a diverses ciutats ucraïneses

Diputació envia a Ucraïna un camió amb aliments, material sanitari i roba

La Diputació de Castelló continua solidaritzant-se amb la societat ucraïnesa. El president de l’entitat provincial, José Martí, ha confirmat que demà dijous s’enviarà un camió al total de la seua capacitat amb aliments no peribles, conserves i aliments infantils; material d’higiene i equips sanitaris; i roba, parament i material de ‘càmping’ per a ajudar a les famílies ucraïneses damnificades per la guerra que pateix el país de l’est d’Europa.

Per a Martí, aquesta ajuda és “necessària i urgent davant la vulneració dels drets i de les llibertats que estan vivint a Ucraïna a causa de la invasió russa, que s’han vist embolicats en una greu crisi humanitària que necessita de la nostra col·laboració i empatia”.

Sobre aquest tema, ha explicat que la Diputació de Castelló ha actuat, coordinada amb la Generalitat, com a centre logístic provincial i ha recaptat els materials disponibles en tots els ajuntaments de Castelló. Per això, Martí ha agraït tant a la societat castellonenca per “la seua gran resposta per a ajudar a aquelles persones que més estan patint en aquests moments”, així com als ajuntaments, “que han realitzat una magnífica i veloç labor de recollida perquè puguem enviar aquest vehicle en el menor temps possible”.

Respecte al transport, el president ha recalcat que es tracta d’un camió ucraïnés, i que, per tant, podrà arribar fins a les ciutats ucraïneses afectades pel conflicte bèl·lic, simplificant la burocràcia i agilitant l’ajuda a les persones i famílies ucraïneses necessitades. El president de la Diputació, així mateix, ha volgut agrair el treball desenvolupat durant aquests dies des del Parc Mòbil de la Diputació i els voluntaris de Protecció Civil.

Martí ha encoratjat a la societat castellonenca a “continuar demostrant la nostra capacitat d’empatia i solidaritat, donant, sempre que podem, aliments o materials que faciliten la vida d’altres famílies”.

Directe