La gota freda deixa precipitacions molt desiguals segons les zones

La pluja ha obligat a tallar camis rurals als Ports i així ho hem vist a les xarxes

La gota freda que està rebent tot el territori valencià especialment la província de Castelló, no ha fet arribar als Ports els màxims reculls de precipitació ni tampoc els esperats en algunes zones del centre comarcal. Tot i això, avui ja s’han hagut de tallar diversos camins rurals per precaució arreu de la xarxa de la comarca encara que les quantitats d’aigua no eren extraordinàries.

Així s’ha fet en llocs com en el camí de Fraiximeno que el poden veure en el vídeo, també el camí de la Canà per on ha eixit el riu o en el camí rural que connecta Vilafranca i Portell com poden veure en aquestes fotografies de l’ajuntament d’aquest últim consistori.

A més, als voltants dels Ports també s’ha tallat la carretera de Sant Rafel i Rossell i el camí rural que uneix aquest últim poble amb Vallibona degut a la crescuda del riu Cérvol que és a hores d’ara el que més aigua porta de tota la comarca.

És allí on més aigua ha caigut en les darreres hores com mostra l’observatori de l’Avamet de la localitat que marca una precipitació de 153 litres per metre quadrat en les últimes 48 hores. És la zona de la Tinença on veiem el salt de Robert amb aquestes imatges de la pàgina de 7 Pobles en Fredes, aigua que va a parar al pantà de la Sénia amb rius i barrancs plens com aquest.

A Morella tot i no ser ni de lluny on més ha plogut ja es poden veure els primers desperfectes de pluges que en el mes de març passen dels 80 litres, en aquests murs de l’Alameda que han cedit tot i que ja estaven malament de fa mesos. A més, el riu Bergantes també ha millorat la seua situació i baixa marró de dalt a baix en zones com Sorita on reben l’aigua de tota la comarca tot i que allí tan sols han caigut tres litres per metre quadrat en les últimes hores com veuen en aquestes imatges que ens envien els nostres espectadors.

Però es nota ja tot el recull en el mesurador que la confederació hidrogràfica de l’Ebre que té en Sorita on dilluns baixava en una alçada de 0,36 metres i cabal de 0,50 metres cúbics per segon d’aigua mentre que avui marca 1,46 metres i 35,80 metres cúbics per segon.

Directe