Al cotxe, tindre el mòbil a la mà suposa la pèrdua de sis punts

Aquest dilluns entren en vigor les novetats de la llei de trànsit

Aquest dilluns 21 de març entren en vigor els nous canvis de la llei de trànsit. Així des d’aquest dilluns si se’ns acudeix tenir el mòbil a la mà o parlar amb ell suposarà la pèrdua de sis punts. No fer ús del cinturó de seguretat o altres sistemes de retenció fan perdre quatre punts.

Els patinets elèctrics no poden circular per la vorera i és obligatori l’ús del casc en les ciutats. No respectar la distància d’un metre i mig per avançar ciclistes suposa sis punts menys, a més, a partir d’ara se’ls haurà d’avançar pel carril contrari, com si foren un cotxe. També suposarà la pèrdua de sis punts del carnet llençar una cigarreta o objectes a la via que puguen suposar un perill.

Desapareixen els 20 km/h de marge per avançar, s’han de fer dins dels límits de velocitat. Per tant, res de superar els 90 en carretera secundària, encara que siga per a avançar. L’excés de velocitat tindrà un castic de fins a sis punts.

També queden prohibits els detectors de radars i, per als menors d’edat, la llei els prohibeix circular amb una taxa d’alcohol superior a 0 per a qualsevol vehicle. En cas de perdre punts només es recuperaran si passats 2 anys no es comet cap infracció. Fer un curs de conducció segura suposarà dos punts extra

Directe