La Diputació exposa ‘El Maestrat Filmat’ amb filmacions del segle XX

El projecte audiovisual de Fermín Sales es podrà visitar fins al 7 de maig amb lliure accés

La Diputació exposa ‘El Maestrat Filmat’ amb filmacions del segle XX

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí en ECO Les Aules un projecte audiovisual de Fermín Sales que rescata la memòria i el passat de la comarca del Maestrat gràcies a filmacions del segle XX recollides per l’autor entre famílies de la zona. L’exposició, titulada ‘El Maestrat Filmat’ es troba dins del projecte ReViu Les Aules, impulsat per l’àrea de Cultura que encapçala Ruth Sanz, qui ha inaugurat juntament amb Sales el memorial. Romandrà oberta fins al 7 de maig i es podrà visitar de dilluns a dissabte de 10.00 hores a 14.00 hores i de 17.00 hores a 21.00 hores.

La diputada provincial ha definit aquesta obra audiovisual com “un projecte que ha comptat amb el suport de moltes persones que han cedit les seues memòries privades per a poder deixar constància de la memòria d’una comarca amb molt de valor social i cultural”, i ha agraït a l’autor “el seu esforç i treball per a aconseguir un memorial que fa reflexionar sobre el nostre territori”.

Vídeo de presentació del projecte El Maestrat Filmat

El projecte adquireix una importància significativa en existir pocs documents cinematogràfics de la comarca. L’exposició ha sigut possible perquè l’autor ha buscat, recuperat i conservat un ampli nombre d’imatges amb la intenció de crear un arxiu audiovisual.

A la inauguració, al costat de la diputada de Cultura i l’autor, han acudit l’alcaldessa d’Albocàsser, M.ª Isabel Albalat; l’alcaldessa de Benassal, M.ª Luz Monterde, i el diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando.

Projecte
ReViu Les Aules

Durant l’acte, Sanz ha fet balanç del projecte ReViu Les Aules, reactivat l’any passat, que “ha permés a autors i autores castellonenques donar a conéixer el seu talent i promoure’l tant a nivell provincial com nacional”. També s’ha referit a “la gran multidisciplinarietat artística de formes i llenguatges que hem mostrat en aquest espai cultural i que conformen el present creatiu de la província”.

Directe