Des de dijous no cal deixar seients lliures pel coronavirus

Per "l’evolució favorable de la crisi de la covid-19 en la Comunitat Valenciana"

La Casa de la Cultura de Vilafranca, en una imatge d'arxiu

A partir de demà, quedarà sense efecte l’obligatorietat de deixar un seient lliure de distància en la mateixa fila entre persones o grups de persones no convivents en cinemes, teatres, sales multidisciplinàries i similars en els supòsits de consum de menjar i beguda.

Aquesta mesura entrarà en vigor dijous després de la seva publicació en el DOGV en una resolució que deixa sense efectes el resolc setè de la Resolució de 21 de febrer de 2022 relativa a aquesta qüestió.

Això és donada “l’evolució favorable de la crisi sanitària ocasionada per la covid-19 en la Comunitat Valenciana, d’acord amb l’informe de la Subdirecció General d’Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de la Direcció General de Salut Pública i Addiccions de data 18 de febrer de 2022 (dades de 17 de febrer), evidència que, encara que la situació actual es caracteritza per mantindre un nivell alt de transmissió comunitària, la corba epidèmica mostra una clara tendència descendent amb un ritme de desacceleració que es va incrementant setmana rere setmana”.

Amb l’augment de “la cobertura de vacunació i la immunitat generada a partir d’infeccions naturals, es considera que la majoria de la població estiga protegida contra la covid-19 greu. Les dades mostren que la protecció s’ha mantingut fins i tot contra una variant prou diferent de les anteriors des del punt de vista antigènic per a produir altíssimes incidències en la població amb immunitat prèvia, com és la variant Òmicron”.

4.768 nous contagis
i 5.716 altes

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 4.768 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens des de l’última actualització. D’aquesta manera, la xifra total de positius se situa en 1.320.286 persones. Els nous casos per províncies són 388 a Castelló (158.379 en total), 1.547 a Alacant (459.980) i 2.833 a València (701.923). La xifra de casos no assignats es manté en 4.

Respecte al nombre d’altes, s’han registrat 5.716. Així, el nombre de persones que han superat la malaltia des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana és d’1.307.135. Per províncies, les altes es distribueixen així: 157.274 a Castelló, 454.606 a Alacant i 695.196 a València. El total d’altes no assignades es manté en 59.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 512 persones ingressades, 46 d’elles en l’UCI: 71 a la província de Castelló, 4 en UCI; 159 a la província d’Alacant, 16 d’elles en l’UCI; i 282 a la província de València, 26 en UCI.

S’han notificat 19 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, tots ells en els últims 7 dies, excepte un el mes de gener i un altre el mes de febrer. Es tracta de 7 dones d’entre 59 i 97 anys; i 12 homes d’entre 60 i 100 anys. El total de decessos des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 9.125: 1.055 a la província de Castelló, 3.478 en la d’Alacant i 4.592 en la de València.

D’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 15.467 casos actius, la qual cosa suposa un 1,16% del total de positius.

Directe