L’ajuntament de Morella, en contra del nou plantejament de la MAT de Forestalia

El consistori ha conegut que l’empresa ha proposat un nou traçat i esta pretén que no tinga informació pública

L’ajuntament de Morella es mostra contrari al nou plantejament de la línia de molt alta tensió (MAT) de Forestalia. L’empresa ha modificat el traçat de la línia que connectarà els nous parcs de Terol amb la subestació del Fraiximeno, la qual cosa suposa canvis substancials del projecte i afeccions a les parcel·les i masies del terme municipal de Morella.

Així, el departament legal del consistori prepara un escrit dirigit al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic perquè no admeta este nou traçat com una simple modificació de l’actual projecte, sinó que compte amb la pertinent informació pública i poder presentar al·legacions, ja que, al contrari del que afirma l’empresa, suposa una modificació substancial del projecte inicial.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “Forestalia ha presentat una modificació del projecte sense informar a l’ajuntament ni a les propietàries i propietaris de les parcel·les per on transcorre la línia” i ha explicat que “es tracta d’una modificació important, què s’hauria de traure a informació pública i poder presentar al·legacions enfront del nou traçat”.

L’edil ha afegit que “l’empresa està actuant amb poca transparència, ja que ens hem assabentat que esta modificació està en el ministeri des de fa mesos sense haver-la presentat als ajuntaments o propietaris que en el seu moment vam presentar al·legacions al projecte anterior”. “Des de l’ajuntament de Morella defendrem els drets del nostre municipi i dels terrenys afectats” ha remarcat l’alcalde.

La MAT inicial de Forestalia plantejava un traçat paral·lel a la línia d’evacuació actual de Renomar. Així, la Direcció General de Política Territorial i Paisatge de la Generalitat Valenciana va emetre un informe desfavorable sobre aquesta, de manera que l’empresa planteja unir ambdues línies.

Aquest nou plantejament genera canvis substancials en el traçat de la línia amb un augment de les torres de suport del cablejat, per la qual cosa, des de l’ajuntament de Morella, es veu “una modificació més que important perquè s’informe la població i que puga manifestar les al·legacions pertinents en contra d’una línia que afecta el veïnat” ha conclòs Rhamsés.

Directe