Morella entrega el material per a Ucraïna

La ciutat pretén acollir refugiats i incloure'ls al Pla d’Ocupació

El Consell Municipal de Cooperació de Morella, format per l’ajuntament i diferents ONG, ha coordinat la campanya solidària amb la població ucraïnesa. Així, durant una setmana s’ha recollit una gran quantitat de material humanitari i donacions econòmiques per ajudar a les persones d’aquest país.

Així, la Llotja va ser el punt de recollida de roba, aliments, material de primers auxilis, productes d’higiene i altres necessitats. Aquesta ha tingut una gran resposta i aquest matí el material ha eixit de Morella cap al magatzem de la Diputació de Castelló, des d’on s’enviarà a Ucraïna.

Ara, el més eficient és realitzar donacions econòmiques a les ONG acreditades i amb experiència en situacions de conflicte com la que es viu a Ucraïna. Així, en el cas de Morella es col·labora amb les entitats locals de Creu Roja, ACNUR, Càritas i Delwende. A més, la ciutat pretén convertir-se en ciutat d’acollida de persones refugiades d’aquesta guerra. El consistori posarà les vivendes municipals a disposició de les famílies i les inclourà al Pla d’Ocupació Local per a integrar-les al municipi.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha volgut “agrair l’elevada participació de la població morellana en aquesta campanya solidària urgent per la situació de guerra que s’ha produït a Ucraïna”. L’edil ha explicat que “s’ha recollit una gran quantitat de material i donacions a les ONG, així com hi ha hagut gent voluntària per organitzar-lo en el punt de recollida que va estar obert fins al divendres”.

Malú també ha recordat que “cada divendres a les 20.00 hores, hi ha una concentració a la plaça de l’ajuntament, en la qual també participa molta gent”. Finalment, ha reiterat “els agraïments a tota la gent que s’ha involucrat amb esta campanya i a les ONG que coordinen també totes les tasques per ajudar de la millor manera possible”.

“Des del Grup de Dones dels Ports, dins dels actes del Dia de la Dona, han sigut les encarregades de llegir un manifest amb paraules i vivències de diverses dones”, apunta l’alcalde de Morella Rhamsés Ripollés a les xarxes socials.

A concentració també ha servit de rècord a les víctimes de l’atemptat de l’11M en Madrid, del que es compleixen 18 anys.

Directe