La plaça de bous de Vilafranca rep el premi “Va de bous”

Concedit a la plaça de la localitat per les seues característiques i el treball de rehabilitació que va patir

La Plaça de Bous de Vilafranca ha estat guardonada amb el premi ‘Va de Bous’ que lliura la Generalitat Valenciana. Es tracta d’un premi bianual que es lliura a través de la secretaria Autonòmica de Seguretat i Emergències. El guardó es va conèixer fa un mes i ara s’ha celebrat la gala de premis on també han sigut reconeguts Vicente Ruiz “El Soro”, el poeta Paco Brines o els Bous a la Mar.

La plaça de bous de Vilafranca ha sigut escollida per a rebre aquest premi per la seua arquitectura i pel bon treball de rehabilitació que es va realitzar ara ja fa uns anys. La seua construcció va començar al 1933, sent una de les més antigues de la província de Castelló. L’any 2006, la Diputació la va adquirir de mans privades i des d’entonces col·labora amb l’Ajuntament de Vilafranca per a mantenir-la en bon estat i a disposició dels veïns.

Directe