Vinaròs vol que els joves que han deixat els estudis tornen a estudiar o treballar

S'ha adheit per quart any consecutiu al programa JOOP impulsat per l'IVAJ

El Centre del Coneixement del Vinalab acollirà durant els pròxims 90 dies lectius el programa de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), anomenat JOOP, per reinserir de nou en el sistema educatiu els joves que han abandonat els estudis. Avui mateix la regidora de Joventut, Festes i Comerç, Paula Cerdà, acompanyada del tècnic de Joventut, Ivan del Castillo, ha visitat el Vinalab per a conèixer els joves que participen en el programa.

Per tal de facilitar la reinserció en el sistema educatiu, els adolescents participen en tallers i a més se’ls facilita l’accés a les aules d’informàtica perquè puguen dur a terme diferents activitats formatives. Així mateix, també s’inclouen visites a les empreses perquè els joves coneguen el món laboral i la formació acadèmica que es requereix per a poder desenvolupar determinades professions.

La regidora Cerdà ha destacat que “és important continuar apostant per aquest tipus de programes per a orientar els joves, ja siga per a facilitar la inserció educativa o la inserció laboral.” Segons assenyalava dintre del programa JOOP s’ofereixen tallers per als joves que no han finalitzat l’ESO perquè puguen preparar la prova d’accés a la Formació Professional de Grau Mitjà.

L’educació és fonamental per al desenvolupament de les persones joves, és un element essencial per a facilitar la seua incorporació en el mercat laboral, a llarg o curt termini. Aquest programa de la regidoria de Joventut, ha comptat amb la col·laboració dels departaments d’orientació dels IES de Vinaròs i Benicarló i amb professionals del departament de Política Social per a la captació de joves joopers. Un treball liderat per la regidoria de Joventut i amb coordinació constant entre l’administració i els centres educatius per a contribuir a la reducció de l’abandonament escolar primerenc.

Directe