Morella pretén ser ciutat d’acollida de refugiats d’Ucraïna

L’ajuntament i les ONG coordinen la recollida de material d’ajuda humanitària a la Llotja

L’ajuntament de Morella junt amb les ONG Creu Roja, Cáritas, ACNUR i Delwende han iniciat aquesta setmana una campanya solidària amb la població d’Ucraïna. Aquesta tracta de recollida de material humanitari i donacions econòmiques i ajudar a les persones que pateixen la guerra començada en aquest país de l’est d’Europa. Cal explicar que des de les ONG han informat que, a data d’avui, s’han cobert les necessitats tèxtils com la roba d’abrigar i aconsellen que les donacions se centren en aliments duradors, material de primers auxilis, productes d’higiene, telèfons mòbils i ordinadors portàtils.

Morella pretén convertir-se en ciutat d’acollida de persones refugiades d’aquesta guerra. Així, el consistori posarà les vivendes municipals a disposició de les famílies i les inclourà al Pla d’Ocupació Local per a integrar-les al municipi.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “en els pocs dies que està en funcionament aquesta campanya, hi ha hagut molta col·laboració de la gent que han portat roba i aliments”. L’edil ha explicat que “a través de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies es va publicar un llistat de tot que es necessita a Ucraïna i s’ha habilitat la Llotja de l’ajuntament com a punt de recollida”. Finalment, Malú ha volgut agrair “la solidaritat de la societat Morellana que participa activament en cada campanya solidària i les diferents causes on van dirigides”.

El punt de recollida del material solidari està ubicat a la Llotja de l’ajuntament de Morella des del passat dilluns 7 de març. Aquest està obert de dilluns a divendres des de les 11.00 hores fins a les 13.00 hores i de 18.00 hores a 20.00 hores. A més, les persones interessades es poden inscriure com a voluntàries per a donar suport al punt de recepció enviant un correu amb les seues dades i la seua disponibilitat a ajuntament@morella.net. Cal afegir que, el material s’ha d’entregar en bon estat i en una caixa diferent per a cada tipus.

Directe