La Marie Claire mantindrà la jornada laboral de 4 dies

Per reduir despeses davant l'increment del preu de les matèries primeres

La fàbrica vilafranquina, en una imatge d'arxiu

L’empresa tèxtil vilafranquina, Marie Claire, continua amb la jornada laboral de 4 dies per reduir les despeses en els costos energètics del gas i la llum.

En aquest sentit, fa un mes, l’empresa decidia donar tres divendres de vacances als seus treballadors per tal d’estalviar costos, ja que des del passat 1 de gener els costos energètics de llum i gas havien augmentat de manera exponencial. En aquells moments, segons la direcció de l’empresa, el preu del gas s’havia multiplicat un 300% el de la llum un 400%, respecte de l’any 2021. Un augment del preu de les matèries primeres i dels recursos energètics que s’han vist encara més afectats a causa la invasió de Rússia a Ucraïna.

Així, el tancament de producció anunciat el mes passat, ara serà indefinit. L’empresa concentrarà els esforços productius de dilluns a dijous, mantenint el personal les hores setmanals que tenen per contracte, tot i que concentrades en quatre dies.

Directe