Els pobles dels Ports celebren el 8-M

Amb diferents iniciatives però un missatge comú: Continuar defensant la igualtat

El Dia Internacional de la Dona commemora el camí que es va iniciar amb les protestes del 8 de març de 1857, on un grup de treballadores del tèxtil a Nova York van sortir al carrer a reclamar millors condicions laborals. L’ONU va reconèixer aquesta efemèride l’any 1975 i des d’aleshores cada any es celebra.

A la comarca dels Ports, tots els pobles han fet seua aquesta reivindicació i han commemorat el dia amb diferents accions però amb un mateix missatge: continuar defensant la igualtat entre homes i dones.

A Villores, els joves de la localitat han publicat un vídeo explicant la història del 8 de març i recordant algunes de les figures més rellevants de la lluita feminista com Marie Curie o Mary Wolstonescraft.

Per la seua part, a Sorita s’ha penjat un mural amb el lema “Teixim igualtat: fem que la igualtat entre homes i dones siga real i efectiva en tots els àmbits”. A la Mata s’ha compost un mural amb dibuixos i davantals, on també es poden llegir proclames en favor de la igualtat. Aquestes accions han estat promogudes pels serveis de promoció de l’autonomia personal d’ambdues localitats.

A Ares del Maestrat, per la seua part, s’ha celebrat una concentració amb representants del poble, on s’ha llegit un manifest en defensa de la igualtat.

Directe