La Generalitat obre els centres de material per Ucraïna

La ciutadania podrà portar productes de primera necessitat als ajuntaments

Zulima Pérez és l'encarregada de la coordinació logística de l'operació

La Generalitat obre aquest dilluns, 7 de març, els tres centres logístics que la Generalitat ha habilitat a València, Alacant i Castelló de la Plana per a recollir el material d’ajuda humanitària que es remetrà en un comboi cap a Polònia per a la seva distribució a Ucraïna, tal com ha avançat la directora general per al diàleg social, Zulima Pérez, encarregada de la coordinació logística de l’operació.

La ciutadania podrà col·laborar en aquesta iniciativa portant directament productes de primera necessitat als ajuntaments, que seran els que, de manera coordinada amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), els traslladaran als centres logístics de Fira València, la Ciutat de la Llum d’Alacant i el Cocherón Provincial de Castelló de la Plana.

A més, les empreses també podran aportar material directament als centres gràcies a la col·laboració de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana.

Zulima Pérez és l’encarregada de la coordinació logística de l’operació

Zulima Pérez ha explicat que la Generalitat està coordinant aquest comboi d’ajuda humanitària de la mà del Govern d’Ucraïna i del Govern polonès per a fer lliurament del material humanitari, que serà remès a diversos centres logístics de Polònia, des d’on, a través de corredors verds, es distribuirà el material a Ucraïna per part del mateix govern ucraïnès.

Material necessari

La població necessita productes sanitaris de primers auxilis com a benes, cotó, iode, pomades analgèsiques, antibiòtics, aigua oxigenada, medicaments per a l’estómac o per a tractar les cremades, pegats contra hemorràgies, torniquets d’embenatge, farmacioles o elements d’ortopèdia com a cadires de rodes, caminadors i crosses.

També es necessita material tèxtil com roba i calçat (tant per a persones adultes com per a nens i nenes), mantes, tovalloles, roba de llit i roba interior tèrmica, així com material d’higiene com a tovalloletes humides, compreses i tampons i kits d’higiene que incloguin maquinetes d’afaitar, passa de dents, raspalls i sabó, així com detergents i productes d’higiene personal.

Elements de refugi que també resulten útils són karemats (catifes d’escuma), carpes, matalassos, sacs de dormir, matalassets, tendes de campanya, escalfadors de carpa, escalfadors, piles, bateries, bancs d’energia, generadors i llanternes.

A més, poden aportar-se també aliments no peribles, com a menjar enllaunat, fruita seca, xocolata sense llet, barretes energètiques, galetes, cafè i te, menjar per a bebès com a potets i llet en pols, aigua potable, així com vaixelles d’un sol ús (plats, culleres, ganivets i gots).

Igualment, també són necessaris telèfons mòbils (tant nous com usats en bon estat), walkie-talkies, transmissors de radi, ràdios (poden estar usades), portàtils i tauletes (amb la màxima durada de bateria possible), contenidors per a líquids amb capacitat de 10 i 20 litres i motxilles resistents.

En la mesura que sigui possible, el material que s’emporti als punts de recollida haurà d’estar contingut en caixes amb un adhesiu exterior indicant el seu contingut (descripció i quantitat), tant en espanyol com en anglès, i és convenient etiquetar característiques especials en la manipulació.

Formats
no massa grans

Ademas, el repartiment es durà a terme en racions o dosis individualitzes, per la qual cosa els aliments haurien d’estar en formats no massa grans (exemple, 50 paquets d’1 quilo en lloc de sacs de 50 quilos).

D’altra banda, el material d’higiene, en la mesura que sigui possible, haurà d’estar en bosses individualitzes per a facilitar el seu lliurament i repartiment. Un exemple de ‘kit’ podria ser incloure els següents elements: gel hidroalcohòlic petit de 30 ml; gel de bany petit de 50 ml; xampú petit de 50 ml; desodorant unisex de 30ml (millor si és de ‘roll-on’); pasta de dents petita de 20 ml; raspall de dents; un o dos paquets de mocadors; maquinetes d’afaitar d’un sol ús; dos paquets de compreses femenines i un paquet de tovalloletes humides.

Directe