S’ultima la instal·lació del mobiliari al col·legi Jaume I

Només queda realitzar els últims retocs perquè l’alumnat puga fer el trasllat

S’ultima la instal·lació del mobiliari al col·legi Jaume I

Aquest matí el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, acompanyat per l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Marc Albella, la regidora d’Educació, Begoña López, i la directora del centre, Olga Mulet, ha visitat el nou col·legi Jaume I.

Recordem que la construcció del centre s’ha realitzat gràcies al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana amb una inversió de més de 5 milions d’euros per part del Govern Autonòmic, mentre que l’Ajuntament de Vinaròs ha assumit totes les tramitacions administratives del projecte. El nou centre educatiu disposa de tres grans edificis que es divideixen en les aules d’infantil, primària i el gimnàs polivalent. Així mateix, també s’ha creat una pista esportiva i pati coeducatiu, a més d’un àgora, tot amb unes instal·lacions que són 100% accessibles i que comptaran amb les últimes tecnologies per oferir una educació de qualitat per als alumnes.

Durant la visita, l’alcalde Alsina ha destacat que amb les obres ja finalitzades s’ha fet la neteja general de totes les instal·lacions i s’ha distribuït tot el mobiliari a les aules. Segons assenyalava “es preveu que en els propers dies es puga iniciar el traslladat dels alumnes al nou col·legi Jaume I, fet que ens permetrà acabar amb els barracons per oferir unes instal·lacions més dignes als xiquets i professorat”. Alsina afegia que la construcció ha sigut possible gràcies al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana i a totes les corporacions municipals des del 2007 fins a l’actual.

Per la seua banda, el secretari Soler es mostrava molt satisfet per les obres realitzades i insistia que el projecte no hagués estat possible sense la col·laboració de l’Ajuntament a través del Pla Edificant. En aquest sentit, comentava que ha sigut un sistema que on la Generalitat ha fet l’aportació econòmica, mentre que els consistoris han assumit la gestió administrativa, fet que ha permés accelerar totes les tramitacions.
D’altra banda, Soler ha aprofitat la seua estada a Vinaròs per a reunir-se amb l’equip directiu de l’institut José Vilaplana per parlar de les obres d’ampliació i millora del centre educatiu, amb una inversió de 12,5 milions d’euros. Per part de la Generalitat s’ha fet la corresponent delegació de competències a l’Ajuntament, que ja ha fet la redacció del projecte i en les properes setmanes traurà a licitació les obres.

Inversions
previstes

Soler anunciava que dintre del Pla Edificant també s’han previst noves inversions per a Vinaròs, en concret, 400.000€ per executar tasques d’adequació al col·legi Sant Sebastià, 636.000€ per fer una rehabilitació general del col·legi de l’Assumpció i 6,5 milions per traslladar el col·legi d’Educació Especial del Baix Maestrat a l’avinguda de Leopold Querol.

Directe