Sis espectacles de primer nivell a la temporada de teatre de Benicarló

Començarà el 8 de març amb «Cigarreras» i acabarà el 27 d’octubre amb la companyia Solo llamé para decirte que te amo

La Regidoria de Cultura torna a apostar fort pel teatre, i aquesta temporada proposa sis muntatges de primer nivell que recuperaran, ara ja amb l’aforament complet, una programació estable de qualitat que comptarà amb la presència de companyies nacionals i internacionals de primera línia, sense oblidar els professionals de les arts escèniques benicarlandos.

Així ho ha assenyalat el regidor de Cultura, Pedro Manchón, que, acompanyat del tècnic de Cultura, Rafa Sánchez, ha presentat un cartell que ha qualificat d’«espectacular» i ha reiterat el compromís de l’Ajuntament pel teatre de qualitat.

El cicle s’obrirà el pròxim divendres 8 de març amb «Cigarreras», un espectacle sobre les dones treballadores a les fàbriques de tabac durant la Segona República. El muntatge, dirigit per Cándido Pazo, compta amb un repartiment coral de 7 actrius i entra dins de la programació del Dia Internacional de les Dones.

La segona aposta de la temporada, programada per 2 d’abril, serà el muntatge «Eclipsi total», de la companyia Pont Flotant, que fa una reflexió sobre la mort, la memòria i la dignitat, sempre amb un necessari punt d’humor.

Per al 7 de maig s’ha programat «Retrat(s)», protagonitzada per la benicarlanda Esther Anyó. L’obra, que es representarà al Magatzem de la Mar, indaga en la qüestió de la salut mental femenina a través dels testimonis de dones de diferents edats que conten les seues històries i experiències vitals.

També al maig, el dia 14, es representarà «Popbins», de la companyia armènia Jashgswronsky Brothers, un espectacle molt divertit que es podria definir com a música del reciclatge. De fet, el muntatge utiliza materials quotidians, com ara paper higiènic o diferents parts del cos, per a transformar qualsevol objecte del nostre dia a dia en còmic.

Al juny, el dia 4, arribarà la companyia Yllana amb «The opera locos», un espectacle que ara mateix s’està representant al Teatre Poliorama de Barcelona i que posa sobre l’escenari una peculiar troupe formada per cinc excèntrics cantants disposats a interpretar els més grans compositors d’òpera.

El cicle el tancarà, el 27 d’octubre, la prestigiosa companyia argentina Solo llamé para decirte te amo, amb un espectacle del mateix nom que estarà de gira per tot Espanya durant la tardor.

Els abonaments per a la temporada estaran a la venda del 3 al 7 de març a través de la plataforma de compra d’entrades i de forma presencial al Mucbe (només amb targeta). Es podran adquirir un màxim de 6 abonaments per persona.

Les entrades individuals per a cada espectacle estaran disponibles a partir del 8 de març.

Directe