La “Jornada Benvingudes” compartirà experiències de dones a l’arribar als Ports

Contaran la seua experiència, dificultats o avantatges de la vida en el món rural

El dijous 3 de març a les 17:45 h. amb motiu del Dia Internacional de la Dona, a Forcall es celebrarà la “Jornada Benvingudes” per a compartir experiències de les dones nouvingudes a Els Ports en els últims dos anys.

Les dones nouvingudes, contaran la seua experiència, dificultats a les que s’enfronten, avantatges de la vida en el món rural i la contribució al seu desenvolupament econòmic i social.  Així mateix, es posaran en comú els diferents punts de vista de les dones de la nostra zona que puguen assistir. 

L’objectiu de la jornada és poder escoltar en primera persona aquests testimonis i saber en quina situació ens trobem. 

Les conclusions ajudaran per identificar accions més idònies per la població immigrant en la zona rural i promoure la integració social, la igualtat de tracte i no discriminació en els municipis que formen part de la Mancomunitat Comarcal Els Ports.

A les 17:45h començarà el registre de participants i seguidament la Vicepresidenta Primera, Diputada d’Igualtat i Benestar Social, Patricia Puerta Barberà amb Santiago Pérez Peñarroya, Diputat de Desenvolupament Rural, Alcalde del municipi i la Directora General de l’Institut Valencià de les Dones, María Such Palomares, realitzaran la presentació de la Jornada.

Seguidament, s’exposarà el Servei d’Atenció a Persones Migrants –PANGEA- pel personal dels Serveis Socials d’Atenció Primària Bàsica de la Mancomunitat Els Ports i és finalitzarà la jornada amb una taula rodona d’experiències de dones nouvingudes i un taller pràctic d’experiències per a totes les persones assistents.

La cloenda de la Jornada la realitzarà, el President de la Mancomunitat, Blai Peñarroya Pechobierto, la Presidenta d’AMUFUR, Consuelo Alfonso Pérez i la Directora General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament, Jeannette Segarra Sales.

Organitza la Xarxa Reactiva (Acord Territorial per l’Ocupació Els Ports), la Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat Comarcal Els Ports i col·labora l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Forcall.

Directe