Benicarló presenta una àmplia programació amb motiu del Dia de les Dones

La Volta a Peu per la Igualtat serà el 3 d’abril

Benicarló presenta una àmplia programació amb motiu del Dia de les Dones

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, ha presentat avui la programació que l’Ajuntament ha preparat enguany amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març.

La regidora ha declarat que «aquest dia ens permet reflexionar al voltant dels avenços aconseguits en matèria d’igualtat i ens anima a celebrar la valentia i la determinació que les dones han anat aconseguint al llarg de la història». «Així i tot —ha reconegut la regidora— avui dia encara cap país ha aconseguit la igualtat plena i, per tant, continuen sent necessàries totes les lluites i totes reivindicacions».

La programació començarà demà mateix amb una exposició al claustre del Mucbe sobre el vot femení a Espanya, a càrrec de l’Institut de les Dones. Es podrà visitar fins al 30 de març i posa en valor totes aquelles dones, encapçalades per Clara Campoamor, que van fer possible que avui dia totes les dones puguen votar.

Dimarts 8 de març es farà la lectura del manifest institucional a l’Ajuntament, i com ja és tradició, el mateix divendres es durà a terme una representació teatral. En aquest cas, l’obra escollida és «Cigarreras», de la companyia Contraproduccions, que relata la lluita de les dones treballadores a les fàbriques de tabac a la Corunya durant la Segona República. El preu de l’entrada seran 10 euros.

Per al 24 de març s’ha programat la xarrada «Per a presumir no cal sofrir. Bellesa, salut i sexualització del cos de les dones», a càrrec del Centre Dona de Sant Mateu.

Ràdio Benicarló també se sumarà a les activitats al voltant del Dia de la Dona durant la setmana del 7 a l’11 de març amb una programació especial, i dissabte 2 d’abril, la ràdio pública autonòmica À Punt emetrà el seu magazín d’actualitat en directe des de la plaça de la Constitució.

La Volta a Peu per la Igualtat tancarà la programació diumenge 3 d’abril. Enguany, com a novetat, hi haurà una modalitat de cursa per a persones que vulguen córrer i una categoria de canicròs que podrà comptar amb la participació de gossos.

Les inscripcions per a participar en la Volta a Peu de la Igualtat es poden formalitzar a través del web www.hj-crono.es. Les samarretes es podran recollir dissabte 2 d’abril a la Cambra Agrària de 9.00 a 14.00 hores.

La façana de l’Ajuntament lluirà el color violeta del 7 a l’11 de març

Directe