Vilafranca viu Sant Antoni aquest cap de setmana

Aquesta vesprada serà la ‘plantà’ de la Barraca

Una imatge d'arxiu de la cremà de la barraca

Després dels ajornaments provocats per la situació de la Covid-19, Vilafranca celebra aquest cap de setmana els actes centrals de la festa de Sant Antoni. Així, avui divendres a les 19h es començarà a plantar la Barraca a la plaça d’En Blasc.

I demà serà el dia de la Malea. A les 10h s’eixirà a la muntanya. A les 15h tornarà la comitiva al poble amb el tradiconal Alto a la malea davant del Rellotge. Després vindrà la Ronda pels carrers del poble. La representació de La Vida de Sant Antoni Abat serà a les 18.30h i, a continuació, arribarà el sainet “En bon lio m’he ficat” a la Sala de Teatre Carles Pons. L’encesa de la Barraca serà a les 20.30h.

El dia de Sant Antoni és el diumenge 27. A les 11h serà la missa i, després, la benedicció dels animals. Tot seguit, vindrà la Ronda de Sant Antoni amb la música del Grup de Rondalla i Ball de Vilafranca. Es podran escoltar durant el recorregut les destacades veus dels cantadors Virginia Pola i José Luis Urben.

L’Almoneda està prevista a les 17h a la nau de ‘Aislamientos Victor’ (antic magatzem de Monferrer).

Des de la majoralia han indicat que hi haurà venda de pastissos a l’avinguda Castelló 44 pel carreró, el dissabte de 10h a 14h i de 15h a 19.30h. També el diumenge de 10 a 14h. Així mateix, han apuntat que les donacions de l’Almoneda es poden realizar el dissabte de 10 a 14h a l’avinguda Castelló 44 i el diumenge de 10 a 14h a la nau on es durà a terme l’Almoneda.

Directe