Morella presenta el seu nou festival literari

Dirigit per Elena Moya, tindrà lloc des del 3 fins al 5 de juny

La literatura agafa cada dia més protagonisme a la capital dels Ports que avui ha presentat el nou Festival Literari de Morella. En un context apropiat per a l’ocasió, com és la celebració del cap de setmana dedicat a la novel·la amb Morella Negra com la trufa, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés: la directora del Festival Literari de Morella, Elena Moya; i el comissari de Morella Negra com la trufa, Jorge García, han donat a conéixer aquest esdeveniment que tindrà lloc els dies 3, 4 i 5 de juny amb la seua imatge. Aquest és un projecte que pretén apropar a la ciutat a autors i autores de primer nivell.

Aquesta iniciativa naix de l’escriptora i ara directora del Festival Literari de Morella, Elena Moya. Aquesta ha publicat la seua última novel·la, “La otra orilla”, la qual recorre el Delta de l’Ebre per a explicar una història de determinació i lluita contra el destí.

Elena Moya és escriptora i directora del Festival Literari de Morella

Així, Elena ha explicat que “el nou festival comptarà amb taules de diferents temàtiques com el futbol, la cuina o visites guiades i temàtiques a la ciutat, així com també activitats infantils”. A més, també col·laborarà l’IES Els Ports i fer partícip en aquest esdeveniment cultural a l’adolescència.

D’aquesta manera, Rhamsés ha destacat que “es tracta d’una iniciativa molt ambiciosa amb personalitats de renom en el món de la literatura” i ha afegit que “l’èxit de Morella Negra és una mostra de com la literatura, els escriptors i escriptores atrauen el públic, així com en les activitats complementàries que s’organitzen al seu voltant”. Finalment, ha volgut “agrair a Elena la seua dedicació en la creació d’este festival, el qual pretén consolidar-se al nostre calendari cultural des de la primera edició”.

VII Morella Negra
com la trufa

Avui ha finalitzat la setena edició del festival gastro-literari Morella Negra com la trufa amb una elevada participació en totes les seues activitats. Durant els últims tres dies, la novel·la negra i les seues intrigants històries han omplit la ciutat amb taules redones, presentacions de llibres i col·loquis al voltant d’aquest característic gènere.

D’aquesta manera, el comissari García ha remarcat “ha sigut una edició molt emocionant que ha recuperat el seu format presencial amb la seua essència, que és la proximitat que es crea entre escriptores i escriptors amb les i els amants de la novel·la negra”. A més, ha volgut “agrair a totes les persones que fan possible Morella Negra cada any” i ha afegit que “ja pensem en l’edició de l’any 2023”.

Directe