Alicia Giménez Bartlett i Domingo Villar se citen a Morella Negra com la trufa

Són dos dels principals autors de novel·la negra espanyola

Alicia Giménez Bartlett i Domingo Villar se citen a Morella Negra com la trufa

Morella Negra com la trufa torna aquest cap de setmana amb taules redones que compten amb escriptores i escriptors de renom en la novel·la negra. En aquesta setena edició del festival gastro-literari destaca la taula que citarà a Alicia Giménez Bartlett i Domingo Villar per a contar la seua experiència creativa en la taula literària “El arte de contar” el dissabte a les 19.45 hores al Teatre Municipal. Durant el festival, també destaca la participació de Santiago Díaz en “Y después del tuber ¿qué?” i el seu llibre “Las otras niñas”, així com la presentació del nou llibre del periodista i col·laborador en programes de televisió, Carlos Quílez, “El contragolpe”.

El VII Morella Negra com la trufa recupera el seu format presencial al Teatre Municipal de Morella. Tot i això, el festival emetrà els actes del dissabte a la vesprada en directe a través del seu canal de YouTube i la pàgina web oficial. A més, l’organització ha informat que la resta de taules i presentacions també es gravaran i publicaran en aquesta plataforma una vegada finalitzat aquest cap de setmana literari que va des del 18 fins al 20 de febrer.

Jorge Garcia és el comissari de Morella Negra com la Trufa

Des de la seua inauguració, l’edició 2022 ha programat una gran varietat d’activitats al voltant de la novel·la negra. Les taules redones compten amb diferents temàtiques dins d’aquest característic gènere literari. En la primera, Mejor humano que algoritmo, es descobriran les millors sèries negres per veure a casa. La segona reunirà als i les finalistes del premi VI Tuber melanosporum per a conéixer l’experiència d’escriure el seu primer llibre. La tercera taula comptarà amb guanyadors i finalistes del premi en edicions passades com Santiago Díaz, Inés Plana i Luis Roso i com han continuat la seua carrera literària. El arte de contar serà la cinquena amb dos referents de la novel·la negra. En la sisena, Carlos Quílez revisarà mentides i corrupteles que Catalunya, Espanya i Andorra amaguen davall de la catifa del procés. La sèptima i última taula, El lado más oscuro del thriller, tractarà sobre aquest gènere com una versió dins de la novel·la negra amb un ritme frenètic fins al final.

A més d’aquestes, Morella Negra compta amb altres activitats com les visites guiades La Morella más negra i De mano airada: crímenes en Morella a principios del siglo XX. També el Vermuth literari i el menú temàtic Comisario Montalbamo, la cocina de Andrea Camilleri com actes complementaris. A més, hi haurà una connexió amb Los Llanos de Aridane i el seu festival Aridane Criminal amb motiu de la iniciativa solidària amb les persones afectades pel volcà de la Palma. L’entrega del premi Tuber melanosporum és un dels actes centrals del dissabte. Finalment, dins de la programació de Morella Negra es presentarà el nou festival literari de Morella amb la periodista morellana Elena Moya.

Totes les activitats de l’edició 2022 de Morella Negra preveuen una elevada participació. D’aquesta manera, és recomanable reservar entrada amb antelació a través del portal Entradium. Les entrades són gratuïtes i ja s’han esgotat en alguns dels actes d’aquest cap de setmana literari a Morella.

Directe