Ja s’està fent el fals túnel i els últims viaductes del Pont de la Bota

La col·locació de bigues provocarà talls de trànsit puntuals a l’N-232

Les obres de millora del traçat de l’N-232 dins del terme municipal de Morella avança amb la col·locació de les bigues als viaductes del Pont de la Bota i el Port de Querol i la construcció del fals túnel. La proximitat del traçat actual de la carretera amb les obres, provocarà talls de trànsit, de forma puntual i de 10 minuts aproximadament, per a garantir la seguretat en la circulació i el transcurs de les obres com han informat des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l’empresa constructora.

Així, els talls s’organitzen, com en anteriors ocasions, per a minimitzar les molèsties i començaran aquesta setmana el dijous 17 i divendres 18 de febrer. Cal explicar que, a partir del dilluns 28 de febrer, les tasques de col·locar les bigues s’han programat els dilluns i dimarts. D’aquesta manera i durant les següents setmanes, els talls puntuals també es produiran en aquestos dies de la setmana i sols quan es col·loquen en els viaductes que transcorren per damunt de la carretera actual. A més, també s’ha iniciat la construcció del fals túnel que unirà l’actual carretera N-232 amb el nou traçat del Port de Querol. Actualment, ja es veu l’arrebossat d’aquesta infraestructura, la qual tindrà uns 50 metres de llargària.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la renovació de la carretera N-232 és el projecte més important per al futur socioeconòmic d’aquesta zona i ens alegra vore com les infraestructures més potents arriben a la recta final i deixaran pas a la fase d’acabats”. L’edil ha explicat que “els talls de trànsit que es produiran de forma puntual en els pròxims mesos, són necessaris per a garantir la seguretat a causa que els nous viaductes passen per damunt del traçat actual de la carretera” i ha aprofitat per a “agrair la bona coordinació, com hem fet fins ara, per a minimitzar les molèsties d’aquestes obres”. Finalment, ha remarcat que “ara també es pot veure la construcció del fals túnel que es troba en el tram inicial de tota esta millora”.

L’actuació compta amb un pressupost de 42.384.566,57 euros. La millora de la carretera N-232 en el tram del Port de Querol – Masia de La Torreta reduirà en set quilòmetres el traçat de la via i en més de 10 minuts el temps de circulació per aquest port. A més, es redueix el desnivell d’aquest amb un pendent més progressiu. També augmentarà la seguretat de la carretera amb un nou carril per a vehicles lents.

Directe