Ares acull el primer taller paisatgístic sobre el Projecte de Parc Eòlic Arriello II

Es tracta d'una enquesta per conèixer opinions al voltant de l'afecció paisatgística del nou parc

Aquest dimecres per la vesprada tenia lloc a Ares del Maestrat el primer dels tallers i enquestes paisatgístiques al voltant del Projecte de Parc Eòlic Arriello II que afecta als termes municipals d’Ares, Vilafranca i Castellfort. Es tracta d’una enquesta a càrrec de l’empresa Med Wind, filial de Renomar que servirà per conèixer l’opinió dels ciutadans al voltant de l’afecció paisatgística del parc. Una acció que la setmana pròxima es realitzarà a Vilafranca i Castellfort.

El local multiusos d’Ares del Maestrat acollia la primera de les jornades o tallers paisatgístic dels que es celebraran a la zona al voltant de l’ampliació del parc eòlic d’Arriello, denominat Arriello II i que afecta als termes municipals d’Ares, Vilafranca i Castellfort. Un taller oferit per l’empresa Med Wind, filial d’Energies Renovables del Mediterráneo (Renomar) i que la propera setmana es realitzarà també a Vilafranca i Castellfort. Les noves directrius obliguen a realitzar consultes ciutadanes al voltant de les ampliacions o implantacions de nous parcs eòlics i les empreses, en aquest cas Med Wind estan en contacte amb els Ajuntaments per realitzar aquestos tallers paisatgístics.

Les ampliacions eòliques en aquesta zona de la comarca dels Ports està previst que es centren amb la col·locació de màquines a la zona d’Arriello II, als termes de Vilafranca, Ares i Castellfort i també amb una ampliació del parc eòlic Cabrillas al terme de Portell. Les enquestes paisatgístiques per a la ciutadania es poden fer presencialment als actes, però també mitjançant internet.

Una acció la que es desenvolupa per part de Med Wind en la que es realitza l’enquesta al voltant de diferents zones paisatgístiques de la comarca dels Ports, afectades directament o no pels aerogeneradors, també d’elements patrimonials dels nostres pobles o fins i tot de com es planteja l’abans i el després de la instal·lació de les màquines eòliques.

Un grup de veïns i veïnes van participar d’aquest taller-enquesta al local multiusos d’Ares del Maestrat, si bé durant tot el dia a l’Ajuntament també es van anar resolvent dubtes existents al voltant del que serà segons s’apunta des de Med Wind i Renomar l’ampliació del parc d’Arriello on amb aquesta actuació s’instal·larien unes 10 torres noves de dimensions superiors a les actuals.

Directe