La Generalitat oferirà a persones majors formació en competències digitals

Es tracta d'una campanya impulsada per un metge valencià jubilat per frenar l’exclusió bancària entre les persones majors

La Generalitat recolzarà la campanya que ha impulsat Carlos San Juan, un metge valencià jubilat, per a frenar l’exclusió bancària entre les persones majors davant l’avanç de la digitalització. L’objectiu és oferir formació continuada per a facilitar-los l’accés a ferramentes digitals que els permeta realitzar tràmits administratius i bancaris, com treure diners o fer pagaments.

https://vimeo.com/672399648

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic Vicent Soler i el director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, s’han reunit amb Carlos San Juan, el metge jubilat que ha iniciat la campanya en favor d’un tracte més just de les entitats bancàries amb les persones majors.

El director de l’IVF, Manuel Illueca, per la seua banda, ha explicat que ara l’objectiu és desenvolupar una formació presencial individualitzada i continuada que permeta acompanyar en el procés d’aprenentatge a les persones majors, mitjançant sessions tutorials impartides in situ per professionals, tot sota la supervisió de l’Institut Valencià de Finances (IVF), l’equip de la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers (FEBF), i sempre en coordinació amb la banca comercial.

Per això, el conseller Vicent Soler ha anunciat que aquesta reunió és només un punt de partida amb la qual s’iniciarà un programa de treball amb les diferents organitzacions de consumidors com Labora o la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com amb les universitats de la Comunitat per a poder conéixer les necessitats de les persones.

De moment la campanya iniciada per Carlos San Juan acumula ja més de 535.000 signatures en la plataforma en la plataforma Change.org.

Directe