Ximo Puig avança l’allargament de les mesures contra la covid-19 més enllà del 31 de gener

El consell valencià valorarà la situació de la pandèmia en la pròxima reunió interdepartamental

Davant el continu augment de positius en aquesta sexta onada al País Valencià, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat la possibilitat d’allargar les mesures de prevenció davant el virus més enllà del 31 de gener. El Consell valorarà la situació en la pròxima reunió interdepartamental d’aquesta setmana per decidir si sol·licitar l’aval del Tribunal Superior de Justícia per ampliar aquestes mesures. A més, el president ha destacat també els bons resultats que ha suposat l’obligatorietat del passaport covid per incentivar la vacunació de la població que encara no estava immunitzada.

Les xifres que deixa la covid-19 al País Valencià continuen sent elevades, tot i que, disminueixen respecte ahir. D’aquesta manera, l’últim comunicat de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat un total de 30.585 nous casos. Per províncies, 5.016 són a Castelló. La incidència acumulada al País Valencià s’eleva fins a 4.173 casos per cada 100.000 habitants, situant-se així a quasi mil punts per damunt de la mitjana nacional, de 3.267 casos. Per altra banda, la conselleria ha registrat 22.045 altes, i actualment, els hospitals valencians tenen 1.861 persones ingressades, 199 d’elles en l’UCI. En aquest sentit, respecte a l’actualització d’ahir baixen les persones ingressades als hospitals valencians. Pel que fa a la província de Castelló, hi ha 254 pacients ingressats, amb 24 en les unitats de cures intensives. A més, s’han notificat 42 defuncions. Es tracta de 12 dones, d’entre 66 i 94 anys, i 30 homes, d’entre 55 i 95 anys. D’acord amb les dades registrades, en aquests moments, hi ha 211.332 casos actius, el que suposa un 20,42% del total de positius.

Directe