Palanques és un dels pobles protagonistes a la Ruta 99

Un projecte per donar visibilitat als 24 municipis de la Comunitat Valenciana de menys de 100 habitants

L’alcaldessa de Palanques, Lucía Martí, ha assistit aquest matí a la presentació de la ‘Ruta 99’, que es troben en risc de despoblació.

“La creació d’aquest projecte turístic és una gran notícia per a la nostra localitat, ja que suposa una oportunitat per a posar a Palanques al mapa i per promoure l’activitat turística i econòmica de la Comarca dels Ports” explica Martí.

Aquesta iniciativa constitueix una mena de Camí de Santiago a la valenciana, que naix per fer front a l’Espanya buida destacant els valors i les oportunitats dels pobles de l’interior, entre els quals es troba Palanques.

La ‘Ruta 99’ es desenvolupa mitjançant la web www.ruta99.gva.es on es detallen tots els atractius dels 24 municipis; la seua gastronomia, patrimoni natural i històric, les seues rutes senderistes i propostes d’on menjar i dormir. Aquesta disposa d’una credencial per als viatgers que poden segellar a cada un dels municipis. Es poden recórrer en grup siga en moto, en bicicleta o a peu i superar les distintes etapes tindrà recompenses simbòliques.

Segons el cap del Consell, la Ruta 99 forma part de l’Agenda 20-30 d’AVANT, que constitueix “el Llibre Blanc contra el despoblament valencià i que mostra la via cap al doble objectiu d’evitar que ningú se’n vaja del seu poble per falta d’oportunitats i de millora de la qualitat de vida en tots els racons de la Comunitat”.

Directe