Morella Negra com la trufa tindrà lloc des del 18 fins al 20 de febrer

L’associació organitzadors, La canyeta literària, ha donat llibres a la Biblioteca Municipal

El festival gastro-literari Morella Negra com la trufa recupera en aquest any 2022 el seu format presencial amb taules redones i xerrades literàries des del 18 fins al 20 de febrer. Així, aquest matí, el comissari del festival, Jorge García, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, han presentat la que serà la setena edició de l’esdeveniment que combina la novel·la negra amb el diamant negre de la gastronomia dels Ports a la Biblioteca Municipal. A més, cal destacar que el dissabte 19 de febrer tindrà lloc l’acte de lliurament del premi Tuber melanosporum, el qual premia a l’escriptor o escriptora novell amb una novel·la escrita entre l’1 de setembre del 2020 i el 31 d’agost de l’any 2021.

La canyeta literària, associació organitzadora de Morella Negra, ha aprofitat la presentació per a donar diversos llibres de novel·la negra a la Biblioteca Municipal de Morella. Entre estos, estan els cinc llibres finalistes del Tuber melanosporum 2021 i altres llibres que es van presentar en edicions anteriors del guardó. Jorge ha explicat que “l’associació compta amb diferents llibres que es van presentar en les diferents edicions del premi Tuber melanosporum i que hem donat a la biblioteca perquè totes i tots puguen disfrutar de la novel·la negra”.

D’altra banda, el comissari de Morella Negra com la trufa ha destacat que “a causa de la situació actual amb la pandèmia de la COVID-19, no sabíem si ajornar el festival, el qual hem decidit deixar en el cap de setmana del 18 al 20 de febrer”.

Jorge García és el comissari de Morella Negra com la Trufa

Jorge ha destacat que “és una edició molt especial que recuperarà les activitats culturals i literàries de manera presencial i s’ha previst un dinar especial i dedicat a un escriptor, el qual substituirà les degustacions de pinxos què esperem recuperar en la pròxima edició”.

Per la seua part, Rhamsés ha volgut “agrair tot el treball que realitza La canyeta literària en l’organització de Morella Negra com la trufa” i ha afegit que “es tracta d’un festival xicotet què ha agafat moltíssima rellevància i cada any atrau els i les aficionades a la novel·la negra a Morella, així com escriptors, escriptores o periodistes molt importants”.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

Morella Negra com la trufa és un festival gastro-literari emmarcat dins de les Jornades de la trufa Morella-Els Ports. Així, aquest es compon de taules redones, xerrades i presentacions de llibres al voltant de la novel·la negra i es combinen amb la gastronomia local especialitzada en la trufa negra dels Ports.

Aquesta serà la setena edició del festival, el qual cada any compta amb personalitats, especialistes, escriptors, escriptores i, en definitiva, amants de la novel·la negra. Tota l’actualitat del festival es pot seguir a través de la seua web.

Directe