La lluita contra la malaltia de Perthes il·lumina de verd l’Ajuntament de Benassal

Aquesta malaltia rara que cada any afecta a 1,5 de cada 10.000 xiquets

Els balcons de l’Ajuntament de Benassal han lluït il·luminats des de divendres passat, 14 de gener, per a mostrar el suport del poble al Dia de Conscienciació de la malaltia de Perthes (ASFAPE), celebrat oficialment ahir dilluns.

El consistori ha lluït durant quatre dies una llum verda que intenta visibilitzar i donar repercussió social a aquesta malaltia rara que cada any afecta, aproximadament, a 1,5 de cada 10.000 xiquets i xiquetes. De fet, aquesta malaltia presenta símptomes que poden no ser visibles, i impedeixen als xiquets i a les xiquetes córrer o saltar.

Per això, “el suport institucional a aquests xiquets i xiquetes que pateixen la malaltia és el mínim que podríem aportar-los. Una xicoteta espenta per a totes les famílies, perquè entenguen la nostra solidaritat amb la seua situació”, ha expressat l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, qui afig que “des del consistori desitgem enviar ànims a Marco i els seus parents, una família de Benassal afectada per la malaltia com a mostra que no estan sols per a afrontar el futur”.

Directe