Benassal celebra Sant Antoni amb paella i la foguera

El cap de setmana ha estat replet d'actes tradicionals adaptats a les mesures contra la covid

Benassal celebra Sant Antoni amb paella i la foguera

Veïns i veïnes de Benassal han celebrat la festivitat de Sant Antoni amb un cap de setmana replet d’actes, caracteritzats per l’especial atenció al compliment de les mesures Covid-19 per a garantir la seguretat dels i les assistents. Així, els Majorals van iniciar els actes festius el dissabte 15 amb el repartiment dels rotllos. Més tard, es va començar a cuinar la paella monumental tradicional de Sant Antoni, encara que en aquesta ocasió el veïnat només va poder recollir els seus encàrrecs i menjar-los a casa com a mesura de precaució.

Entrada la vesprada, els cavalls van arrossegar els ròssecs en un acte d’exhibició que va finalitzar a la plaça de bous, plat previ a l’encesa de les fogueres, esdeveniment principal de la jornada. Davant l’atenta mirada de Benassal, el foc va consumir la foguera en honor a Sant Antoni. Més honors se li van rendir al sant el diumenge al matí en la tradicional missa, i més tard es van repartir, de llarg a llarg del poble, les coquetes i gojos casa per casa.

Per a finalitzar la programació del cap de setmana, xiquets i xiquetes van poder participar en unes carreres de velocitat amb obsequi per a cada participant. La Banda de Música Font d’En Segures de Benassal va amenitzar, en l’últim acte de la vesprada, l’històric ball pla en el qual van participar els i les Majorals de Sant Antoni.

Directe