Vilafranca i Ares no faran Sant Antoni en la data anunciada

Està previst recuperar-la encara que siga fora de la seua data històrica

El Sant Antoni d'Ares, en una imatge d'arxiu

Les festivitats de Sant Antoni de la comarca dels Ports estaven en perill per l’augment de casos de coronavirus i a excepció del de Forcall que serà aquest divendres, ja són diversos pobles els que han anunciat que el suspenen o el cancel·len. Ahir per la vesprada la Confraria de Llauradors confirmava que Morella no tindria Sant Antoni el 21 de gener de 2022 i que es farà en quant l’evolució de la pandèmia permeta recuperar aquesta festa de la millor forma possible.

A banda de Morella en les últimes hores també han sigut els responsables de les festes els que han decidit no fer-les tant a Vilafranca com a Ares del Maestrat. A les dues poblacions han confirmat que no es farà la celebració en la data esperada.

En el cas de Vilafranca, la majoralia de Sant Antoni ha decidit no suspendre sinó aplaçar la festa 15 dies, el que suposaria celebrar-la el 4 i 5 de febrer. Com la situació podria no haver millorat per a aquestes dates serà en aquell moment quan decidiran fer-la o esperar durant unes setmanes més. El que és evident és que tots els pobles volen celebrar la festa encara que siga fora de la seua data històrica.

Aquestes cancel·lacions es sumen a les ja conegudes de Castellfort i Sorita, que pel moment només ajornen la festa i a la de Villores, que directament no té pensat fer-la enguany. Sí continuen els amaniments per a la festa medieval del foc més emblemàtica de la comarca, la de Forcall.

Directe