La Generalitat i Correus col·laboraran per agilitzar gestions en zones despoblades

Es busca aprofitar la capacitat del servei que van més enllà de cartes i paquets

La Generalitat i Correus col·laboraran per agilitzar gestions en zones despoblades

La Generalitat i Correus han acordat un pacte de col·laboració que té com a objectiu aprofitar la capacitat tecnològica, logística i de distribució de Correus per a posar-la al servei de la ciutadania. Es vol fer especialment en les zones més despoblades del País Valencià com la comarca dels Ports, per a facilitar l’accés a tràmits administratius o gestions comercials que ara són molt complicats de dur a terme per a persones que no es poden desplaçar a les ciutats i punts de gestió administrativa. D’aquesta manera es contribuirà a apropar l’administració autonòmica a la ciutadania, així com a crear oportunitats d’ocupació i millorar la qualitat de vida de les persones de les zones rurals de la Comunitat.

L’acord permetrà aprofitar la xarxa de Correus en la Comunitat, actualment conformada per 31 oficines i 360 serveis rurals, perquè les persones usuàries puguen realitzar gestions sense necessitat de desplaçar-se fins a una oficina. Amb aquests serveis es podrà rebre o enviar documentació a l’Administració, tramitar compres en línia, així com realitzar operacions bancàries.

Juan Manuel Serrano és el president de Correus

Es tracta així d’aprofitar els serveis que ja ofereix l’empresa pública com Correos Cash, que facilita la realització d’operacions bancàries bàsiques en entorns sense sucursals financeres pròximes com passa actualment a la majoria dels pobles de la comarca dels Ports. A més, també està la plataforma de comerç electrònic Correus Market, o la connexió a l’Oficina de Registre Virtual d’Entitats, que permet enviar documents digitalitzats als registres de les entitats adherides, convertint-se en el nexe d’unió entre la ciutadania i l’administració.

El protocol general de col·laboració entre la Generalitat i Correus serà concretat en futurs convenis després d’un primer acord que serviria per a millorar els serveis a l’interior de tot el País Valencià.

Directe