La Mancomunitat Alt Maestrat organitza la primera reunió del curs entre corresponsals juvenils

El programa es va crear amb la idea d'escoltar les demandes de tots els i les joves de la comarca

L’Àrea de Joventut de la Mancomunitat Alt Maestrat ha organitzat la primera reunió de corresponsals juvenils del curs 2021-2022, un projecte que integra a joves dels cursos de secundària dels instituts d’Albocàsser i Benassal per a crear iniciatives i activitats. Els i les joves són persones voluntàries, i representen a tota la seua classe davant la Mancomunitat i les altres persones voluntàries. La relació entre l’Àrea d’Igualtat i l’alumnat de secundària és bidireccional, perquè tots dos costats escolten i aporten per a un major dinamisme juvenil en el territori.

La reunió es va dividir en dues parts, encapçalades per la dinàmica de presentació mitjançant la qual els i les alumnes es van conéixer entre si. Tot seguit, i després de finalitzar l’esmorzar al qual va convidar la Mancomunitat, els i les participants van treballar entorn d’un ‘pasaparaula’. Cada lletra de l’abecedari contenia un concepte relacionat amb el projecte Corresponsals, i l’alumnat suggeria idees vinculades amb la idea de beneficiar, entre tots, el futur de la comarca.

El programa de corresponsals es va crear amb la idea d’escoltar les demandes de manera directa de tots els i les joves de l’Alt Maestrat. De la mateixa manera, també es busca fer partícip a la joventut en la programació cultural i social que es crea als pobles que formen la Mancomunitat. A més d’aquesta positiva sinergia, també s’enllacen persones i alumnat de diferents edats i procedències, teixint, d’aquesta manera, una societat més unida i connectada. La pròxima reunió està programada per als dies pròxims a les vacances de Pasqua. Temps perquè voluntaris i voluntàries recullen tantes idees com puguen i les aporten, per a fer de l’Alt Maestrat un lloc on els i les joves tinguen els millors plans d’oci possible.

Directe