El curs es reprendrà el dilluns 100% presencial en totes les etapes educatives

També torna la vacunació entre 5 i 8 anys o els d'entre 9 i 11 anys que no es van vacunar abans de Nadal

L'escola de Morella, en una imatge d'arxiu

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la consellera d’Universitats, Carolina Pascual, han informat que el curs escolar es reprendrà tal com estava previst, aquest pròxim dilluns 10 de gener, amb el 100% de presencialitat en totes les etapes educatives.

Aquesta informació s’ha traslladat després d’assistir aquest matí a la reunió conjunta per videoconferència del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de salut, la Conferència Sectorial d’Educació i la Conferència General de Política Universitària.

A més, han sol·licitat al Ministeri de Sanitat la necessitat de comptar abans que es reprengui l’activitat lectiva dilluns que ve amb una actualització del protocol de gestió de casos COVID-19 a les aules adaptada a la situació actual de la pandèmia.

Ana Barceló ha assenyalat que “la setmana vinent es reprendrà la vacunació de la població escolar entre 5 i 8 anys, així com els escolars entre 9 i 11 anys que no es van poder vacunar abans de Nadal”.

La consellera ha destacat que “el percentatge de vacunació d’aquesta població en la Comunitat Valenciana és superior a la mitjana estatal” i ha recordat que durant aquesta setmana s’està immunitzant amb la dosi de reforç al personal educatiu que va rebre la doble pauta de AstraZeneca.

Per part seva, Vicent Marzà ha destacat que “la presencialitat és necessària, no sols des del punt de vista pedagògic sinó també de la salut pública, ja que els centres educatius són espais segurs per a l’alumnat, gràcies als protocols de prevenció i les campanyes de vacunació”.

Carolina Pascual ha assegurat que mantindrà la coordinació amb les rectores i rectors de les universitats per a valorar l’evolució de la pandèmia a les aules i garantir que es compleixen totes les mesures de seguretat com la distància i el control d’aforaments per a prevenir contagis.

Les conselleres i el conseller han agraït tant al professorat i la resta del personal dels centres educatius i universitaris, com a les famílies, a l’alumnat i al personal sanitari “la gran feina” que estan exercint perquè les aules siguin espais segurs, gràcies al compliment dels protocols.

Directe