Detenen dues persones per assaltar tres establiments a Vinaròs i Benicarló

Els robatoris es produïen de matinada mitjançant l'ús d'un ganivet de grans dimensions

L’Equip Territorial de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Vinaròs ha detingut a dos homes com a presumptes autors de deu delictes de robatori en dos establiments d’hostaleria i un estanc on es van emportar els diners dels seus de les caixes registradores, perpetrats en les localitats de Benicarló i Vinaròs.

La recerca iniciada pels guàrdies civils té el seu origen el mes d’octubre passat en produir-se el primer robatori en un hotel de la localitat de Vinaròs. A aquest fet se li van succeir un total de cinc atracaments més durant el mateix mes, tots ells consumats en dos establiments hostalers de la mateixa localitat i un altre en un estanc de Benicarló.

Durant el desenvolupament de la recerca i amb les perquisicions obtingudes, els agents van esbrinar que els fets delictius eren comesos per dos homes.

Aquestes persones utilitzaven el mateix modus operandi en tots els seus atracaments, mentre un exercia les funcions de vigilància per a evitar ser detectats i poder fugir, l’altre irrompia amb gran violència en els establiments.

Aquest segon cometia el robatori servint-se d’un passamuntanyes que cobria el seu rostre per a dificultar l’acció policial i portant un ganivet de grans dimensions amb el qual amenaçava i intimidava a les seves víctimes a les quals obligava a lliurar tots els diners que hi hagués en la caixa registradora o qualsevol altre lloc, fent-se amb un botí de 2.300 euros.

Els guàrdies civils van practicar diverses perquisicions i van analitzar els indicis obtinguts amb la finalitat d’identificar als presumptes autors, aconseguint esbrinar que aquestes persones es desplaçaven en ciclomotors que prèviament havien sostret en altres robatoris per a cometre els il·lícits.

Posteriorment, es va tenir coneixement que aprofitant els dies de la setmana de major afluència de clients on els ingressos en les caixes són més elevats, van cometre tres robatoris amb violència i
intimidació, dues en un hotel de la localitat de Benicarló i un altre a Vinaròs.

El passat 20 de desembre, després de múltiples tasques de recerca, labors de vigilància, motorització discreta i seguiment policial, havent obtingut els indicis suficients i proves evidents de l’autoria dels fets, la Guàrdia Civil va aconseguir identificar, localitzar i detenir a dos homes de 24 i 30 anys veïns de Benicarló, com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb violència i intimidació, robatori amb força i amenaces amb arma blanca.

Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes van ser posades a la disposició del Jutjat de Vinaròs, qui va decretar presó dels dos detinguts.

Directe