Es descobreixen troballes de l’Edat de Bronze al jaciment del Mas de Fabra

Les feines d’inventari i catalogació ajudaran a precisar les dates dels elements trobats

Es descobreixen troballes de l’Edat de Bronze al jaciment del Mas de Fabra

El jaciment arqueològic de la partida del Mas de Fabra, descobert al 2015, comença a donar els seus primers fruits. Les feines en la meitat nord-oest de l’excavació, a càrrec de l’empresa Global Geomática i finançades per l’Ajuntament a través de l’Estratègia DUSI, han revelat una sèrie de troballes de diferents èpoques, les més antigues de les quals es calcula que poden pertànyer a finals de l’Edat de Bronze (datada entre el 3300 i el 1200 aC).

Lots de ceràmica realitzada a mà i a torn, elements metàl·lics de bronze, peces de teler i restes de fauna. Aquestes són les troballes que s’estimen les més antigues del jaciment. S’han descobert dins d’espais delimitats per murs de pedra que es calcula que corresponen a un període entre el final de l’Edat de Bronze i l’inici de l’Edat de Ferro. A més d’aquestes, també s’han delimitat diverses estructures com sitges, forns, murs i fosses que es poden correspondre amb l’època andalusí.

Les excavacions tenen previst continuar en els pròxims mesos fins a aconseguir els objectius plantejats, que inclouen delimitar i excavar les restes arqueològiques que puguen conservar-se en la parcel·la de propietat municipal per a, en una segona fase, iniciar els treballs d’inventari i catalogació i així poder interpretar-les amb precisió.

Els treballs estan dirigits pels arqueòlegs Arturo Oliver, Gustau Aguilella, Pablo García i David López i compten amb la col·laboració d’altres institucions com la Universitat de València.

El jaciment del Mas de Fabra, descobert el 2015 arran de les obres de la variant de la N340 i datat inicialment del segle VII aC, suposa una troballa excepcional a nivell arqueològic perquè, al contrari que la majoria de jaciments de la seua època, es troba en una zona plana.

Els treballs estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

Directe