Es culmina el Pla Director del Castell de Peníscola amb 475.000 euros per al parc d’Artilleria

Es milloraran els lavabos i s’instal·larà il·luminació LED per a millorar l'eficiència energètica

La Diputació de Castelló ha començat a abordar l’última fase del Pla Director del Castell de Peníscola, que inclou una inversió de 475.000 euros per a la restauració ambiental i l’adequació dels espais del parc d’Artilleria. Amb aquests treballs es conclou el macroprojecte de recuperació i dinamització de la fortalesa papal, que ha suposat per a les arques provincials una suma de 6 milions d’euros “per a preservar el patrimoni cultural i turístic de Castelló”, ha destacat el president de la Diputació, José Martí.

En aquesta tercera i última etapa s’actuarà als jardins exteriors del castell medieval, en concret al parc de l’Artilleria. Una de les principals millores serà la renovació total dels lavabos, fent-los accessibles per a tota mena de públic. També es rehabilitarà la zona de personal i la taquilla de recepció a visitants. Així mateix, durant l’execució del projecte es renovaran les instal·lacions d’il·luminació, substituint les actuals per llums LED per a millorar l’eficiència energètica i afavorir el desenvolupament d’activitats i esdeveniments nocturns.

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que una altra important obra que es realitzarà en aquesta tercera fase és l’adequació dels jardins del segle XX. “Possibilitarem la recuperació dels sistemes històrics originals de drenatge, així com paviments o parapets de les bateries que es deixaran a la vista i es restauraran”.

Sanz ha volgut recalcar que “des de la Diputació estem complint amb Peníscola i el seu castell”, ja que recentment s’ha finalitzat la museïtzació completa de tot el recinte.

Directe