‘Igual de conscients’, el projecte de la Mancomunitat Alt Maestrat per a denunciar la violència de gènere

S'han pogut realitzar fins a 5 programes diferents

L’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat va emprendre al novembre un projecte de dos mesos que buscava, entre els seus principals objectius, la denúncia total de qualsevol tipus de violència de gènere a partir de diferents activitats i sessions de sensibilització per als i les joves dels centres educatius de la comarca. De fet, amb el suport de col·legis i instituts, així com d’organitzacions com la Diputació de Castelló, s’han pogut realitzar fins a 5 programes diferents que treballaven en el mateix camí d’igualtat i erradicació del masclisme.

Durant les primeres setmanes de novembre es van començar simultàniament amb les diferents activitats programades. Així doncs, la primera activitat que es va realitzar va ser ‘Tiktokejant contra la violència de gènere’, una iniciativa que utilitzava les noves plataformes digitals per a advertir conductes masclistes. El 4 i el 8 de novembre es va impartir al CES Albocàsser per als cursos de l’ESO, mentre que el 26 de novembre i l’1 de desembre es va fer el propi a l’IES Benassal.

Al mateix temps que aquesta activitat també es van dur a terme unes altres com a ‘Equip d’Investigació’, celebrada el 8 i el 10 de novembre al CEIP Joan de Brusca d’Albocàsser i al CEIP Alcalde Fabregat de Benassal respectivament. També en aquests col·legis es van organitzar tallers sobre relacions afectives els dies 8 i 10 de novembre, primer a Albocàsser i després a Benassal. L’alumnat de 1r i 2n de l’ESO de l’IES Benassal també van participar en l’activitat ‘Ens ratlla l’amor’ del 2 de desembre. Així doncs, al CRA Aiguaneu (que aglutina alumnat de Vilar de Canes, Culla i La Torre d’en Besora) i al CRA l’Ullastre (on acudeix alumnat de Tírig) també es van impartir diverses sessions de sensibilització baix el programa ‘Caminem per la igualtat’.

Directe