Morella Negra com la trufa anuncia les novel·les finalistes

"La música de los huesos", "La dentellada", "Odio en las manos", "Si no et salven les dones..." i "El suicidio de Willy Malpica" opten al premi Tuber melanosporum

El festival gastro-literari Morella Negra com la trufa prepara la seua setena edició per als dies 18, 19 i 20 de febrer de l’any 2022. Aquesta recuperarà les taules redones i xerrades al Teatre Municipal en un cap de setmana que combina la novel·la negra amb la gastronomia local i la trufa com a protagonista. Avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, i el comissari de Morella Negra com la trufa, Jorge García, han anunciat les dates del festival, així com els llibres finalistes del premi Tuber melanosporum, el qual premia a l’escriptor o escriptora novell amb una novel·la escrita entre l’1 de setembre del 2020 i el 31 d’agost de l’any 2021.

D’aquesta manera, La música de los huesos, de Nagore Suárez; La dentellada, d’Eduardo Fernán-López; Odio en las manos, de María Gómez; Si no et salven les dones…, de Pius Fransoy i El suicidio de Willy Malpica, de Dani Ferrairó, són les novel·les que opten al Tuber melanosporum 2022. L’entrega del premi tindrà lloc el dissabte 19 de febrer al Teatre Municipal de Morella.

La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “Morella Negra com la trufa s’ha convertit en un festival molt important dins del calendari cultural de la ciutat” de manera que “aquesta edició recupera les taules redones i xerrades que l’any passat es van suspendre a causa de la COVID-19”. L’edil ha aprofitat per a “agrair a La canyeta literària la seua implicació i dedicació en l’organització de Morella Negra” i ha aprofitat per a “animar a participar en aquest cap de setmana de febrer on la literatura i la gastronomia són les protagonistes”.

D’altra banda, Jorge ha explicat que “un ample jurat es va reunir per a escollir les cinc novel·les finalistes que hem anunciat avui, i ara queda escollir la guanyadora del Tuber melanosporum 2022”. El comissari ha remarcat que “aquesta edició recuperarà l’activitat habitual i presencial amb xerrades, taules redones i presentacions de llibres al Teatre Municipal”. Finalment, ha volgut “donar l’enhorabona a les autores i autors finalistes del Tuber melanosporum 2022”.

Cal recordar que Morella Negra com la trufa és un festival gastro-literari emmarcat dins de les Jornades de la trufa Morella-Els Ports. Així, aquest es compon de taules redones, xerrades i presentacions de llibres al voltant de la novel·la negra i es combinen amb la gastronomia local especialitzada en la trufa negra dels Ports. Aquesta serà la setena edició del festival, el qual cada any compta amb personalitats, especialistes, escriptors, escriptores i, en definitiva, amants de la novel·la negra. Tota l’actualitat del festival es pot seguir a través de la seua web, www.morellanegra.com.

Conveni de
col·laboració

A més de presentar les dates de la pròxima edició de Morella Negra com la trufa i les novel·les finalistes del Tuber melanosporum, Jorge i Rhamsés han signat el conveni de col·laboració anual entre l’associació La canyeta literària i l’ajuntament de Morella.

Directe