L’ajuntament de Morella presenta al·legacions pels aerogeneradors més pròxims a la ciutat

Associacions i particulars també han presentat les seues pròpies

L’ajuntament de Morella va presentar ahir les al·legacions enfront dels nous parcs eòlics proposats i anomenats Torremiró III i Torremiró IV. A les mateixes s’han adherit diverses associacions i entitats locals, les quals també han presentat les seues pròpies. En aquesta línia, les del consistori denuncien l’impacte visual i paisatgístic, l’afecció sonora als nuclis de població, l’afecció a vies pecuàries, camins rurals i accessos a finques i les línies d’evacuació fins a la subestació de Morella ubicada en la zona de Fraiximeno.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “hem presentat les al·legacions contra els aerogeneradors més pròxims al nucli històric i esperem que siguen ateses per totes les afeccions que tenen en aquest territori”. L’edil ha explicat que “arran de la reunió que vam mantindre amb les associacions, moltes s’han unit a les nostres al·legacions, així com també persones particulars” i ha afegit que “estem a favor de les energies renovables dins que la seua producció i evacuació convisquen amb la població i generen el mínim impacte possible sobre aquesta”. Finalment, Rhamsés ha volgut “agrair a les diferents associacions i particulars que també han presentat al·legacions, la seua implicació per a sumar esforços contra aquestes ubicacions dels aerogeneradors”.

Cal recordar que el projecte complet són dos parcs nous a la zona de Torremiró, els quals seran Torremiró III i IV. El primer, el més gran dels dos, comptarà amb 12 aerogeneradors nous i una potència total de 41,40 MW. El segon en tindrà sis amb 20,70 MW. En la documentació presentada per l’empresa també es fa referència a les modificacions en les línies d’evacuació i els sistemes de transformació actuals.

Directe