Els empresaris es reuneixen amb LABORA per buscar solució a la falta de treballadors

L’ajuntament de Morella convoca este encontre amb Nomdedéu i Briones

Des de fa uns mesos, Morella i la comarca dels Ports han vist agreujada la problemàtica per a cobrir llocs de treballs en diferents sectors, especialment el turístic. Arran d’aquesta, ahir va tindre lloc una reunió telemàtica per afrontar la problemàtica des de les diferents administracions i entitats implicades. Així, convocats per l’ajuntament de Morella, van participar el secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, el secretari autonòmic d’Ocupació i Director general de LABORA – Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Enric Nomdedéu, la Directora general d’Ocupació i Formació de LABORA, Rocío Briones, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i membres i representants de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (ASETMICO).

En esta línia, Rhamsés ha destacat que “l’encontre sobre l’ocupació era molt necessari i positiu per a traslladar la complexa situació de falta de personal i treballar de forma conjunta per a fer-li front” i ha afegit que “tant des de les administracions com des del sector empresarial sabem que no és fàcil i que hi ha molts de factors que agreugen el problema, però és necessària la suma de totes i tots per a aconseguir-ho”.

L’edil ha explicat que “des del consistori i ASETMICO abordem aquesta situació des de fa mesos i ara l’hem posat en comú amb les diferents entitats implicades i iniciar el camí cap a les solucions possibles” entre les quals “estaria adaptar les ajudes a la realitat de les xicotetes empreses, augmentar la difusió per arribar a un nombre més ample de gent i, sobretot, dignificar el sector”. Finalment, ha aprofitat per a “agrair a ASETMICO i als secretaris autonòmics la seua participació per a treballar conjuntament enfront d’aquesta situació”.

MMorella és un poble dinàmic i amb emprenedoria on les xicotetes empreses i autònoms, el qual en estos moments té una important capacitat de generar ocupació, però, actualment es troben en dificultats per a trobar personal. A més, es percep que un factor important que agreuja este problema és l’accés a l’habitatge. Al respecte, des de l’Ajuntament de Morella es va traslladar la possibilitat de posar les vivendes rurals del consistori a la disposició de les necessitats de les empreses i s’ha posat en marxa una nova oficina de vivenda que treballa per a augmentar l’oferta de lloguer al municipi.

Directe