Blanch anuncia a Morella que optarà a la reelecció com a secretari general del PSPV de la província

L’actual secretari provincial i diputat autonòmic Ernest Blanch ha anunciat en Morella que presentarà la seua candidatura per a optar a la reelecció com a secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló. L’anunci s’ha produït en una trobada que Blanch ha mantingut en el municipi que ha marcat la seua trajectòria política —va ser regidor de Morella durant 12 anys— i en la que han estat presents els i les militants de l’agrupació municipal, portaveus, alcaldes dels Ports, representants de l’actual executiva provincial representant a diverses comarques del territori. Blanch ha rebut el suport de les i els militants de Morella, encapçalats per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i del secretari general, José Bordás, que s’han adherit a la campanya i el manifest, que ja compta amb més de 160 adhesions, entre les quals destaca el suport de més de 30 alcaldes i alcaldesses, a més de nombrosos portaveus i altres alts càrrecs. Rhamsés no ha pogut assistir per estar confinat.

“Avui, i ací, a Morella, vull anunciar que em presentaré a la reelecció com a secretari general per a seguir treballant per un partit fort. En estos quatre anys hem demostrat la unitat, la responsabilitat i la capacitat suficient per a convertir al PSPV-PSOE en el primer partit de la província, cosa que no es produïa en 30 anys, amb governs del PSPV en totes les administracions: des de la majoria d’ajuntaments, la diputació (que no es governava des de 1995), la Generalitat i el Govern central”, ha manifestat.

Blanch ha destacat que l’any 2017 “vam fer un bon treball i ara correspon mantenir les portes obertes, mirar en molta perspectiva i sumar més, perquè en la suma, el diàleg i la convivència està el futur del nostre partit, i només així estarem en les millors condicions per a afrontar allò que ara és realment important, i que són les eleccions”. L’actual secretari provincial ha posat com a exemple a la comarca dels Ports on, en estos quatre anys, s’ha demostrat que la comarca “està unida en tots els projectes i plantejaments que s’estan fent des de l’executiva provincial”. A més, la comarca dels Ports continua sent la comarca on el partit socialista obté els millors resultats de tot el País Valencià —una constant històrica des de 1983 que manté el diputat comarcal— i eixa manera de treballar i de viure el socialisme és el que Ernest Blanch està portant a terme a tots els territoris on està exercint la seua secretaria general, i es compromet seguir impulsant la dinamització, modernització, renovació i regeneració del partit.

4 anys “amb els
millors resultats”

Blanch recorda que en estos quatre anys s’ha aconseguit que la província de Castelló estiga per damunt de la mitja del vot socialista de la Comunitat Valenciana respecte de les altres dues províncies, “i hem aconseguit èxits com assumir la responsabilitat d’una gran quantitat d’alcaldies, entre elles les més importants de la província i la Diputació de Castelló, a més del salt generacional que hem donat en donar oportunitats a la gent jove del partit, assumint alcaldies i llocs de responsabilitat en les institucions”. “Perquè Morella sempre ha estat en la renovació, i jo sempre he estat en la renovació, i la renovació va a continuar sent la nostra batalla incansable”, ha afegit.

Blanch també ha afirmat que “estem en immillorables condicions per a, en eixa línia, iniciar un bon procés de debat i reflexió, de tu a tu, amb tots i cadascú dels militants de la província de Castelló que vulguen participar en este procés de primàries per a aconseguir que les agrupacions locals donen més cobertura als seus militants i representants, i així renovar i reforçar el paper de les comarques”. “Un paper de les comarques que hem d’ubicar en un context polític de descentralització del que estem convençuts, des del federalisme que pregonen Pedro Sánchez i Ximo Puig, fins al darrer municipi, on parlem que som la perifèria de la perifèria. Així mateix, també estem en les millors condicions per a continuar en eixos valors cívics, republicans, d’esquerra, del feminisme, socialdemòcrates i de sostenibilitat que atenen, fonamentalment, a les necessitats de la gent i de la seua qualitat de vida, en la complexitat que ens atorga la conjuntura que ens ha deixat la Covid-19”, ha afegit Blanch.

Ernest Blanch és el secretari general del PSPV a la província de Castelló

Finalment, Blanch ha ressaltat que el grup municipal de Morella i la seua agrupació “han sigut exemple perquè, en l’etapa més difícil del PP, va mostrar, no solament unitat i claredat d’idees progressistes per a treballar en el poble, sinó que, a més a més, va ser capaç sense l’ajuda de ningú i amb tot el PP a la contra, de crear un projecte de ciutat que donara llum a la resta del territori, i prova i exemple d’eixe esforç polític està en el lideratge del PSPV de Ximo Puig i la seua assumpció de la presidència de la Generalitat”.

Accions en les comarques
Cal assenyalar que uns dels objectius d’Ernest Blanch en estos quatre anys com a secretari general ha sigut construir un partit que arribe a totes les agrupacions, que col·labore amb les comarques amb fluïdesa i reciprocitat, que ajude a la referenciació dels secretaris comarcals per a aconseguir un PSPV més obert, més participatiu, més actiu i més influent. Per a això, Blanch ha impulsat accions comarcals com el Fem PSPV que ja ha estat present en totes les comarques amb la finalitat de xafar el territori i que els representants del partit en les diferents institucions coneguen, de primera mà, les preocupacions dels veïns i veïnes de la comarca. Una iniciativa que ha tingut un gran èxit d’acollida i que seguirà endavant per continuar potenciant les comarques.

Directe