Les escenes de recol·lectors d’Ares centren l’última idea del Museu de la Valltorta

La proposta del Museu de la Valltorta és una prova pilot que s'ha iniciat recentment

El Museu de la Valltorta ha organitzat una visita guiada a la Cova Remígia i al Cingle de la Mola Remígia d’Ares per a observar i analitzar les escenes de recol·lectors de mel presents en les pintures rupestres dels dos jaciments. La proposta del Museu de la Valltorta és una prova pilot que s’ha iniciat recentment que busca contextualitzar i visibilitzar els recol·lectors, figures pintades que emulen la recol·lecció de la mel mentre s’enfilaven i que demostren les tècniques avançades que en l’època ja es feien servir per a aconseguir mel. Però també busca donar-li un major significat global a les diferents escenes de recol·lectors repartides al llarg del territori provincial. Per això, les diferents temàtiques artístiques es visiten segons el seu contingut artístic, i no tant segons la proximitat geogràfica on estan pintades.

Així doncs, es visitaran escenes de recol·lectors en Ares, però també a Tírig, Morella i Forcall al llarg del cap de setmana. El tour artístic comença el dissabte 27 en el Mas d’en Josep de Tírig a les 10h, i continuarà cap a Ares a les 12.30h. El diumenge 28 es visita la Galeria Alta de Morella la Vella a partir de les 11h i l’Abric del Mas de Barberà de Forcall a les 15h. Per a poder assistir s’ha de reservar plaça contactant amb el Museu de la Valltorta, l’Oficina de Turisme de Forcall o l’Oficina de Turisme de Morella.

Directe