La Diputació de Castelló treballa en un pressupost expansiu de 177 milions d’euros

Martí anima a l'oposició a ser “constructiva” i aportar propostes “realistes”

La Diputació de Castelló treballa en un pressupost per a l’any 2022 que superarà els 177 milions d’euros, una xifra històrica que “té com a objectiu clar avançar en la recuperació econòmica i social de la província, iniciada ja en aquest 2021, en el qual hem fet un esforç inversor important perquè els nostres ajuntaments disposen de fons per a fer front a l’impacte negatiu que ha provocat la pandèmia per la Covid-19”.

El president de la institució provincial, José Martí, ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se en el matí de hui amb els socis de govern, amb els quals s’ha treballat durant aquestes setmanes en l’elaboració d’aquest primer esborrany, així com amb els representants dels dos partits en l’oposició, Partit Popular i Ciudadanos, als qui ha demanat “la seua implicació per a enriquir els pressupostos amb propostes realistes que ajuden al creixement dels nostres pobles i ciutats”.

A més, el president ha deixat palés que els comptes per al pròxim exercici “recullen, com podia ser d’una altra manera, les sensibilitats transmeses per les alcaldesses i alcaldes de les 8 comarques en les trobades mantingudes a l’octubre i novembre, perquè per a nosaltres la seua opinió, i així ho hem demostrat durant tots aquests mesos, és molt important”.

Els 177 milions que maneja l’equip de govern, format per PSPV i Compromís, suposen un augment del 5,5 per cent respecte als comptes econòmics que es van aprovar inicialment en ple el 15 de desembre de 2020 per al present exercici. Un augment que, com ha destacat Martí, “reflecteix l’intens treball que s’està realitzant perquè ningú es quede arrere i tots els ajuntaments puguen continuar avançant en les actuacions que atenguen les necessitats de les seues veïnes i veïns”.

Pla #CastellóAvança

Una de les grans novetats per a l’any vinent és el Pla #CastellóAvança, un gran programa d’inversions dotat amb 30 milions d’euros per a dos anys, que permetrà que els ajuntaments puguen programar i executar els seus projectes a dos anys vista, sense la pressió que genera l’obligació actual de realitzar la tramitació i les obres en un únic exercici.

Aquest pla, anunciat per José Martí el passat debat sobre l’estat de la província, permetrà aprofundir en el reconeixement de la majoria d’edat dels ajuntaments, que podran fer ús d’un major grau d’autonomia municipal». Es tracta d’una evolució del Pla 135, programa que ja havia experimentat importants millores en els exercicis de 2020 i 2021. «Si el Pla 135 suposava una inversió anual de 12,4 milions d’euros i, per tant, de 24,8 milions d’euros en dos anys, amb #CastellóAvança la dotació econòmica s’amplia en 5,2 milions d’euros fins a situar-la en 30 milions d’euros».

Directe