Gran èxit de les jornades europees de patrimoni 2021

Durant els 7 anys anteriors van haver 151 activitats i 8.194 participants

Per vuitè any consecutiu, la Mancomunitat Taula del Sénia i els ajuntaments, junt amb entitats culturals i esportives, i tècnics i persones especialitzades, han realitzat les JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI 2021 AL TERRITORI SÉNIA que promouen el Consell d’Europa (entre els 47 estats membres) i el Ministeri de Cultura, i que aquest any aquí s’han dedicat a Patrimoni del Territori Sénia.

Durant els 7 anys anteriors (de 2014 a 2020) van haver 151 activitats i 8.194 participants i cada any es van dedicar a un tema diferent.

Enguany s’han fet 21 activitats molt diverses: patrimoni hidràulic, patrimoni arquitectònic, oliveres mil·lenàries, etc., participant en total 986 persones i, amb totes les mesures de seguretat, s’han pogut recuperar la Trobada al Tossal del Rei (la Sénia, la Pobla de Benifassà i Vall de Roures) i la desfilada dels Gegants a Morella.

Cal destacar les visites a centres històrics, esglésies, etc. a 9 pobles: Benicarló, Mas de Barberans, Càlig, Santa Bàrbara, Ulldecona, Cervera del Maestre, Vallibona, la Jana i Alcanar. També el patrimoni hidràulic: Herbers, Vinaròs, Canet lo Roig i Rossell. El patrimoni natural a Castell de Cabres, el patrimoni històric a la Sénia i les oliveres mil·lenàries a Freginals, Sant Jordi i Sant Carles de la Ràpita. Finalment a Càlig es va fer una sortida en bicicleta pel nou itinerari entre oliveres mil·lenàries.

Directe