Es constitueix oficialment el Consell d’Infància i Adolescència de Benicarló

L’òrgan participatiu compta amb la presència de 25 xiquets, xiquetes i adolescents elegits democràticament

El divendres va quedar constituït oficialment el Consell d’Infància i Adolescència de Benicarló, un òrgan que serà la veu dels xiquets, xiquetes i adolescents de Benicarló i que els permetrà canalitzar les seues idees, propostes i inquietuds.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada de la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, va presidir l’acte, al qual van assistir 19 dels 25 membres del Consell, elegits democràticament en els seus respectius centres educatius.

Xaro Miralles va definir la tasca dels representants com «una responsabilitat que vos ha d’omplir d’orgull, que vos converteix en ciutadans i ciutadanes compromeses i que serà un dels reptes més il·lusionants de la vostra vida».

Per la seua banda, la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives va remarcar que «avui comencem a caminar en la creació d’aquest Consell com a espai d’aprenentatge d’una cultura cívica, de compromís social amb els seus iguals i amb la ciutadania, per part de la infància i l’adolescència benicarlanda».

Durant la primera sessió del Consell, els representants ja van poder plantejar les primeres propostes i necessitats observades durant les reunions prèvies a la constitució del Consell. Unes propostes que s’emmarquen en les vuit grans àrees incloses en el Pla Municipal d’Infància i Adolescència i que es van centrar en temes com l’alimentació saludable, la multiculturalitat, l’assetjament escolar, les drogues, l’accessibilitat dels centres educatius, la millora de les instal·lacions esportives i comercials o l’adequació de més zones per a vianants.

A banda de l’alcaldessa, la regidora i els 25 representants, també formen part del Consell un representant de cada grup polític i els regidors d’Urbanisme, Medi Ambient i Participació Ciutadana i Esports i Joventut.

Directe