José Martí felicita a les 81 bandes de la província per Santa Cecília

El president de la Diputació espera que l'any vinent es puga fer el Certamen de Bandes

El president de la Diputació, José Martí, ha enviat un escrit a les 81 societats musicals de la província amb motiu de la celebració de Santa Cecilia, patrona de la música“. En el text fa referència “al pes que té la música en tots els racons de la província” i a “la importància de les bandes i els seus músics, que realitzen una labor social i musical impagable, animant els nostres pobles i ciutats, omplint-los de felicitat i il·lusionant a tots els seus habitants, des dels més majors fins als més joves”.

El president és conscient que les societats musicals han patit de manera especial les conseqüències de la pandèmia, però celebra que “després d’un llarg temps sense música, als carrers i barris de la nostra província ens estiguem acostant, gràcies al compromís de totes i tots els castellonencs, a una nova normalitat, on la música, com abans de març de 2020, tornarà a ser protagonista”.

Martí és optimista i confia que “la vacunació i l’evolució de la pandèmia continuen sent positives i puguem tornar a celebrar en 2022 el Certamen Provincial de Bandes, així com totes i cadascuna de les festes populars de la província, amb música, per descomptat”.

Cal recordar que la nova Diputació progressista es va fixar entre els seus objectius el foment de la música com un element significatiu en totes les seues comarques. En aquest sentit, considera molt important que recentment el Govern d’Espanya declarara a les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial”.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha celebrat Santa Cecilia en el municipi de Tales, amb motiu del quaranté aniversari de l’Asociación Musical Talense. Allí va assistir a la presentació del llibre commemoratiu d’aquesta efemèride, imprés per la Diputació i al posterior concert de la banda. Va estar acompanyat per l’alcalde de Tales, Vicente Juan Prada de Conflent Ramos.

Directe