El VI Congrés Go Global represa la presencialitat per a fomentar les exportacions de les pimes de la Comunitat

Ponències, taules de debat empresarial i reunions virtuals

El Congrés Go Global, esdeveniment de referència en internacionalització de les pimes valencianes, ha iniciat la seva VI edició a l’Escola de Negocis Lluís Vives. Un congrés que concentra tot el potencial del sector internacional en ponències, taules de debat amb empreses exportadores de la Comunitat, associacions sectorials, compradors internacionals, especialistes i responsables d’IVACE Internacional, Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i de ICEX España Exportació i Inversions.

La inauguració ha estat presidida per la Vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i ha comptat amb la participació del director general de Cooperació Internacional del ICEX España, Javier Serra i el President del Consell de Cambres de la CV, José Vicente Morata.

Mónica Oltra, Vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destacat la inquietud tradicionalment exportadora del nostre territori i ha destacat la consolidació d’aquest Congrés que suposa un suport important per a les pimes de la Comunitat. ‘Volem aixecar ponts i obrir camins allí on les petites i mitjanes empreses valencianes no poden arribar pels seus propis mitjans‘.

Oltra ha destacat així mateix l’estreta col·laboració entre les tres entitats organitzadores del Congrés, Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, Icex España Exportació i Inversions i Ivace Internacional.

En la seva intervenció, José Vicente Morata, president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, ha destacat que ‘si alguna cosa ha funcionat en aquest període crític provocat per la pandèmia, és l’exportació i és una cosa que no pararà, per això el nostre objectiu continuarà sent formar i informar a tot el nostre teixit empresarial per a continuar aquesta senda que permeti a les nostres empreses portar els seus productes per tot el món’.

Per part seva, Javier Serra, director general de Cooperació Internacional de ICEX España, ha realitzat una radiografia del sector exportador i també ha coincidit que ‘a pesar del moment crític, les dades al tancament de 2021 són encoratjadors’.

El volum de les exportacions en el conjunt d’Espanya en el període de gener- agost de 2021 ha crescut un 21%. En el cas de les exportacions regulars han crescut un 10% i un 3’7% en la Comunitat Valenciana.
Per a la Comunitat Valenciana, Alemanya és el primer país receptor de les exportacions valencianes, ha assenyalat Javier Serra, al mateix temps que ha apuntat que ‘hem de mantenir-nos alerta dels riscos en matèria de costos energètics, del proteccionisme d’alguns països i de superar la bretxa digital que impedeix a moltes pimes poder exportar’.

A partir d’aquí, han començat les sessions i debats, on el protagonisme ha recaigut en la logística internacional tradicional enfront del ecommerce. I ha continuat amb una taula de debat empresarial per a després abordar qüestions relacionades amb la ciberseguretat i la ciberintel·ligència des de l’òptica de l’exportació.

Reunions amb la Xarxa Exterior
i amb empreses importadores

A més, durant aquests dos dies, en Go Global, les empreses tenen la possibilitat de concertar reunions virtuals amb les oficines comercials del Icex en 16 mercats i de manera presencial amb la Xarxa Exterior del Ivace i amb empreses importadores.

En aquest sentit, el Congrés reprèn amb força el seu vessant més comercial i acosta oportunitats de negoci a les empreses de la Comunitat amb la participació d’una vintena d’empreses importadores seleccionades pel Ivace.

Les empreses importadores que seran presents en la sisena edició del Congrés procedeixen de països com: Alemanya, Algèria, Costa d’Ivori, Unió dels Emirats Àrabs, França, l’Índia, Mèxic, el Regne Unit i el Senegal, entre altres.

Quant als sectors, seran presents empreses d’agroalimentari, arquitectura i disseny, calçat, equipament mèdic, hàbitat, materials de construcció, metge hospitalari, moble, accessoris de bany, tèxtil llar, roba, joguines, vins i begudes.

Les empreses de la Comunitat podran consultar els perfils de les empreses convidades i sol·licitar la seva reunió presencial i confeccionar la seva pròpia agenda.
Així mateix, el Ivace represa les trobades amb la seva Xarxa Exterior de manera presencial durant el Congrés. Així, estaran representades les antenes del Ivace a Alemanya, Algèria, Xile, la Xina, Colòmbia, Corea, Emirats, Escandinàvia, Filipines, França, l’Índia, el Japó, Mèxic, Miami, Nova York, Polònia, el Regne Unit, Rússia, Sud-est Asiàtic i Vietnam.

Directe