Els nous parcs eòlics eixen a informació pública

La ciutadania té 15 dies per a presentar al·legacions

Avui s’han publicat a informació pública al taulell d’anuncis de l’ajuntament de Morella la proposta de construir dos projectes nous de parcs eòlics al terme de Morella de l’empresa Med Wind ENERGY. D’aquesta manera, els projectes es poden consultar a la pàgina web municipal a través de https://www.morella.net/projectes-informacio-publica/. Esta és una proposta preliminar, la qual inicia el període d’informació pública amb les administracions i la ciutadania, per tant, pot patir modificacions. Així, ara hi ha 15 dies hàbils per a presentar al·legacions d’aquestos projectes.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha explicat que “des de l’ajuntament estem a favor de les energies renovables i de l’impuls que suposen en l’ocupació del territori” i ha afegit que “com ocorre en els parcs actuals i l’important nombre de famílies que directament i indirectament treballen”. Pel que fa a la documentació “serà estudiada pels equips tècnics i animem a la ciutadania a presentar les al·legacions que consideren necessàries” ha explicat l’edil. A més, ha remarcat que “respecte a les ubicacions, sí que ens preocupen aquelles que estigues més a prop del nucli històric per l’impacte que puguen tindre” i ha comentat que “és important la participació de la ciutadania, ja que es tracta d’una proposta preliminar i amb l’ajuda de totes i tots, pot patir les modificacions i millorar-se per a tindre el màxim consens i benefici”.

Cal explicar que, segons la informació traslladada per l’empresa, es tracta de dos parcs nous a la zona de Torremiró, els quals seran Torremiró III i IV. El primer, el més gran dels dos, comptarà amb 12 aerogeneradors nous i una potència total de 41,40 MW. El segon en tindrà sis amb 20,70 MW. Així, el projecte també suposa una modificació en la línia d’evacuació, encara que, en principi, no suposaria majors dimensions.

Directe